Reseptit

Kasvisleipäset

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohjat:

  • 2.5 dl vettä
  • 15 g hiivaa
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2.5 dl täysjyväspelttijauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja

täyte:

  • 1 kpl munakoiso
  • 1 kpl makea sipuli
  • 1 kg mieto chili
  • 1 kpl punainen paprika
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia
  • 0.5 tl suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää muut aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota peitettynä tunnin verran.

2. Valmista sillä välin täyte. Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi, kuori ja viipaloi sipuli, viipaloi chili (jos haluat miedompaa, poista siemenet), poista paprikoista siemenet ja viipaloi ne.

3. Kuullota sipulia rypsiöljyssä, lisää paprika, kypsennä sekoitellen muutama minuutti ja siirrä odottamaan.

4. Lisää pannulle oliiviöljy ja munakoiso ja kypsennä sekoitellen muutama minuutti, lisää sipuli-paprikaseos ja mausteet ja anna hautua kymmenisen minuuttia.

5. Leivo taikinasta pieniä pullia, kohota ne peitettynä (½ tuntia) ja litistä leipäsiksi. Jaa täyte leipäsille ja paista 225 asteessa 15–20 minuuttia.

X