Reseptit

Kasvisletut - myös keliaakikolle

Pinaatti ja punajuuri antavat väriä ja makua perinteisille letuille. Nämä gluteenittomat kasvisletut maistuvat myös keliaakikoille.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 dl maitoa (tarvittaessa laktoositonta)
  • 3 kananmunaa
  • ¾ tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua pippuria
  • 1.5 dl soijajauhoa
  • 2¼ dl riisijauhoa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 kpl (100 g) punajuuria
  • 100 g silputtua pinaattia (myös pakaste käy)
  • 2 rkl pullomargariinia paistamiseen (laktoosittomaan öljyä)

Sienilisäke

  • 1 l syötäviä sieniä (vahveroita tai herkkusieniä)
  • 1 sipuli
  • 1 rkl pullomargariinia (laktoosittomaan öljyä)
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot maitoon. Puhdista ja pilko sienet ja sipuli.

2. Lisää taikinaan munat ja mausteet ja jaa se kahteen osaan.

3. Lisää toiseen punajuuriraastetta, toiseen pinaattia ja paista pinnoitetulla pannulla letuiksi.

4. Paista sienet ja sipuli rasvassa. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Tarjoa letut paistettujen sienien kanssa, myös puolukkasurvos maistuu lettujen kera.

Vinkki: Jos lettuja ei tarjota keliaakiolle, niin riisijauhot voi vaihtaa vehnäjauhoihin.

1660 kJ  390 kcal, 1 annos

X