Kasvisminestrone
Oiva esimerkki arkiruoasta on vegeminestronekeitto. Sitä on helppo tehdä kerralla reilusti, ja se vain paranee, kun sitä lämmittää uudelleen.
Ainekset
Kasvisminestronekeitto:
- 1 purjosipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 600 g kiinteää perunaa kuutioina
- 1 ps pakastekeittojuureksia
- 2 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
- 5 dl kana- tai kasvislientä
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- 1 rkl sokeria
- 1 dl pientä pastaa (esim. orzo- eli jyväpastaa)
- 200 g vihreitä pakastepapuja
- 1 prk säilykevalkopapuja
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Halkaise, pese ja kuivaa purjo. Suikaloi se. Hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää perunat ja pakastekeittojuurekset. Lisää myös tomaattimurska, kasvisliemi, yrtit ja sokeri.
3. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä.
4. Lisää pasta ja pavut sekä ripaus suolaa ja mustapippuria.
5. Hauduta noin 10 minuuttia ja tarkista maku.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous