Reseptit

Kasvisnuudeli-broilerikeitto

Kasvisnuudeli-broilerikeitto on raikas ja ruokaisa. Kasvikset annostellaan raakoina kulhoihin, sillä ne pehmenevät juuri sopiviksi tulikuumassa liemessä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Krsitiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasvisnuudeli-broilerikeitto

  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 1/4 l vettä
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 2cm:n pala inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 rkl soijakastiketta
  • 2 tl (fariini)sokeria
  • 2 tl öljyä
  • 300 g broilerin sisäfileetä
  • 1/2 tl hiutalesuolaa
  • 1/2 tl pippuria
  • tuoretta korianteria
  • 1 limetin mehu

Valmistusohje

1. Huuhtaise kesäkurpitsa ja kuori porkkanat. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet edelleen hyvin kapeiksi suikaleiksi. Tai tee nuudelit joko vihannessorvilla tai mandoliinilla.

2. Leikkaa porkkanat lehdenohuiksi vii-paleiksi. Jaa kasvikset valmiiksi kulhojen pohjalle.

3. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää ka- naliemikuutiot. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Lisää raasteet liemeen soijakastikkeen ja sokerin kanssa. Anna liemen kiehua hiljalleen sillä välin, kun paistat broilerin.

4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää broilerifileet ja paista 1 1/2 minuuttia puoleltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna broilerin levätä hetki leikkuulaudalla ja leikkaa fileet sitten viipaleiksi.

5. Kauho kuuma keitto kulhoihin. Lisää broileripalat ja korianterin lehdet. Puserra päälle limetin mehu.

X