Reseptit

Kasvispasteijat

Parmesaania, juureksia, sipulia ja mausteita. Näistä täytteistä syntyy maukas seos kasvispasteijoille.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt (400 g) ruisperunataikinaa

Täyte

  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 porkkana
  • 200 g palsternakkaa
  • 0.5 tl kurkumaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 kananmuna
  • 4 rkl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

1. Sulata taikina.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita hetki öljyssä. Kuori ja raasta porkkana ja palsternakka hienoksi raasteeksi.

3. Lisää raasteet mausteiden kanssa pannulle ja anna niiden pehmentyä viitisen minuuttia. Siirrä kasvisseos kulhoon jäähtymään. Lisää jäähtyneen seoksen joukkoon kananmuna ja juustoraaste.

4. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Tee ympyröitä pyöreällä pasteijamuotilla.

5. Nosta pasteijalle täytettä ja taita puolikuun muotoisiksi. Painele reunat huolella kiinni haarukalla.

6. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

X