Reseptit

Kasvispatee

3.5.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos
Kasvispatee tarjoillaan yrttipeston kanssa.

Ainekset

Porkkanaseos:

500 g porkkanoita
½ mukulaselleriä tai palsternakkaa
1 sipuli
öljyä
kasvislientä
½ dl korppujauhetta
2 rkl perunajauhoja
1 dl nestettä (keitinlientä, maustettua fraichea, kermaa tai soija- tai kaurajuomaa)
2 munaa
1 rkl siirappia
tuoretta tai kuivattua kirveliä tai rakuunaa
inkivääriä
muskottipähkinää
valkopippuria
mineraalisuolaa

parsakaaliseos:

500 g parsakaalia
1 purjosipuli
öljyä
kasvislientä
½ dl korppujauhetta
2 rkl perunajauhoja
1 dl nestettä (keitinlientä, maustettua fraichea, kermaa tai soija- tai kaurajuomaa)
2 munaa
tuoretta tai kuivattua basilikaa tai oreganoa
mustapippuria
mineraalisuolaa

Valmistusohje

 

Kuori ja paloittele porkkanat sekä mukulaselleri tai palsternakka. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa. Lisää sipuli ja kuullota sitä hetki. Lisää porkkanat ja mukulaselleri tai palsternakka ja sen verran kasvislientä, että aineet juuri peittyvät. Hauduta miedolla lämmöllä pehmeiksi.

Valuta seos ja ota liemi talteen, jos käytät sitä ruokaan. Soseuta juurekset. Lisää korppujauhe, perunajauhot, käyttämäsi neste ja munat juuressoseen joukkoon. Mausta siirapilla sekä maun mukaan kirvelillä tai rakuunalla, inkiväärillä, muskottipähkinällä, valkopippurilla ja mineraalisuolalla.

Huuhdo ja paloittele parsakaali sekä purjosipuli. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa. Lisää purjosipuli ja kuullota sitä hetki. Lisää parsakaalinpalat ja sen verran kasvislientä, että aineet juuri peittyvät. Hauduta miedolla lämmöllä pehmeiksi.

Valuta seos ja ota liemi talteen, jos käytät sitä ruokaan. Soseuta parsakaali ja purjosipuli. Lisää korppujauhe, perunajauhot, käyttämäsi neste ja munat parsakaalisoseen joukkoon. Mausta basilikalla tai oreganolla, mustapippurilla ja mineraalisuolalla.

Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Pane vuokaan ensin porkkanaseos ja sen päälle parsakaaliseos. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan.

Anna vähän jäähtyä ja kumoa tarjolle. Poista mahdollinen leivinpaperi.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme