Reseptit

Kasvispiirakka

Valmista herkullista kasvispiirakkaa iltapalaksi tai illanistujaisten tarjottavaksi. Alhaalta löydät reseptit myös gluteenittomaan ja laktoosittomaan piirakkaan.
Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 2 dl vettä
  • 10 g hiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 3-4 dl hiivaleipä- tai spelttijauhoja
  • 0.5 dl öljyä tai pullomargariinia

Päälle

  • 150 g valmista punaista pestoa (1 tlk)
  • ½-1 Kesäkurpitsa
  • 1-2 paprikaa
  • 1 punainen chili
  • 200 g mini chevreviipaleita tai mini mozzarellaa
  • muutama oksa tuoretta oreganoa

Valmistusohje

1. Sekoita hiiva haaleaan veteen, lisää muut aineet, alusta taikina ja kohota peitettynä reilu puoli tuntia.

2. Puhdista ja viipaloi kasvikset ohuiksi viipaleiksi. Jos et halua tulista makua, poista chilistä siemenet. Viipaloi myös juusto 30 pikku palaan.

3. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipannun pohjan kokoiseksi, levitä sille pesto ja täytä pohja kasvisviipaleilla.

4. Lisää tasaisin välein juustopalat, sirottele päälle silputtu yrtti ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, niin että pinta saa hiukan väriä.

5. Leikkaa kypsä piiras 30 palaan.

Gluteeniton piirakka: Käytä kaurahiutaleiden ja jauhojen tilalla yhteensä 3 dl Teff fibra -jauhoa. Tarkista, että pesto on gluteenitonta.

Laktoositon piirakka: Käytä laktoositonta margariinia ja juustona mustaleimaraastetta tai murennettua sinihomejuustoa. Tarkista, että pesto on laktoositonta.

310 kJ (70 kcal) 1 pala

X