Reseptit

Kasvispizza

Tällä reseptillä pizza valmistuu astetta terveellisemmin. Kasviksia pursuavalla pizzalla voi herkutella arkenakin hyvällä omallatunnolla.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 2.5 dl vettä
  • 15 g hiivaa
  • 5.5 dl hiivaleipävehnäjauhoja

Täyte

  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 4 dl tomaattimurskaa
  • veitsenkärjellinen chiliä
  • 4 tl pitsamaustetta
  • 1 paprika
  • 1 punasipuli
  • 100 g munakoisoa
  • 100 g kesäkurpitsaa
  • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 rkl voimakasta juustoraastetta

Valmistusohje

1. Sekoita hiiva nesteeseen, lisää muut aineet, alusta taikina ja kohota peitettynä puolisen tuntia. Viipaloi sillä välin täytteen kasvikset ohuiksi viipaleiksi.

2. Leivo neljä lautasen kokoista annospitsaa, levitä niille tomaattipyreetä ja -murskaa, ripottele mauste, lado kasvisviipaleet ja mausta juustoraasteella.

3. Paista pitsoja 200 asteessa noin 15 minuuttia ja tarjoa vihannessalaatin kanssa.

320 kcal/annos

X