8.5.2012

Kasvispizza munakoisosta ja kirsikkatomaateista

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 annos pizzataikinaa
1 annos tomaattikastiketta
1 munakoiso
8 kirsikkatomaattia
8 herkkusientä
basilikanlehtiä
parmesaaniraastetta
rucolaa

Valmistusohje

Pizza on illanistujaisten ilo ja tupaantuliaisten pelastus – se syntyy talkootyönä, muuntuu loputtomasti ja maistuu kaikille. Tämän kasvispizzan maku syntyy täyteläisestä munakoisosta ja täpäkästä rucolasta.

1. Tee pizzataikina ja anna kohota. Paista munakoisoviipaleet kauniin ruskeiksi öljyssä pannulla tai uunissa. Jaa taikina neljään osaan ja kauli palat ohuiksi pizzapohjiksi. Levitä päälle ensin kastiketta, sitten basilikanlehtiä, munakoiso-, sieni- ja tomaattiviipaleita. Raasta päälle parmesaania ja rouhi pinnalle reilusti mustapippuria.

2. Kypsennä kasvispizzaa 225-250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää valmiiden kasvispizzojen pinnalle vielä parmesaaniraastetta tai -lastuja ja rucolaa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *