Reseptit

Kasvispizza viherpippurijuustolla

Tämä pizza kruunataan sulatejuustokuutioilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 2 dl maitoa
  • 1/4 palaa hiivaa
  • ½ tl mineraalisuolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 dl kauraleseitä
  • noin 4 dl hiivaleipäjauhoja
  • ½ dl öljyä

täyte:

  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 paprikaa
  • öljyä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • hienonnettua tuoretta basilikaa tai kuivattua basilikaa
  • 125 g viherpippurisulatejuustoa

pinnalle:

  • rucolaa
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Liuota hiiva haaleaan maitoon. Lisää mineraalisuola, sokeri ja kauraleseet. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa öljy. Vaivaa taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.

Kuori sipulit, valkosipulinkynnet ja porkkanat. Leikkaa sipulit renkaiksi, valkosipulinkynnet viipaleiksi ja porkkanat suikaleiksi. Voit myös raastaa porkkanat karkeaksi raasteeksi. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat.

Kuumenna tilkka öljyä suuressa pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää kaikki kasvikset ja hauduta ne pehmeiksi. Mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla ja basilikalla. Kuutioi sulatejuusto.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina ohueksi levyksi ja nosta levy leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle kasvikset ja ripottele pinnalle sulatejuustokuutiot.

Paista 225 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.

X