8.5.2012

Kasvispyörykät kookoskastikkeella

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

1 hienonnettu sipuli
2 rkl mietoa currytahnaa
300 g jauhoista perunaa
2 dl punaisia linssejä
5 dl kasvislientä
75 g cashewpähkinöitä
1 dl korppujauhoja
2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria

Kookoskastike

2 valkosipulinkynttä
3 rkl currytahnaa
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Intialaisittain maustetut kasvispyörykät maistuvat kookoskastikkeen kanssa.

1. Kuullota sipulia hetki currytahnassa kattilassa. Paloittele perunat. Älä huuhtele niitä, ettei tärkkelys huuhtoudu pois. Huuhtele linssit. Lisää perunat sipuleihin ja kääntele hetki. Lisää linssit ja kasvisliemi. Keitä kohtalaisella lämmöllä kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita muutaman kerran kypsymisen aikana. Nosta kattila jäähtymään.

2. Hienonna pähkinät monitoimikoneessa karkeaksi jauheeksi ja lisää joukkoon peruna-linssiseos, korppujauhot ja korianteri. Pyöräytä ainekset nopeasti tasaiseksi soseeksi. Pyörittele massasta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä ja nosta vadille odottamaan.

3. Kuullota hienonnettua valkosipulia ja currytahnaa hetki kasarissa. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

4. Nosta kastikkeen joukkoon kasvispyörykät ja anna niiden kuumentua. Tarjoa esimerkiksi keitetyn basmatiriisin kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi