Kasvissandwichit
Kasvissyöjän mehukkaat huikopalat kätkevät sisälleen kukkakaalitahnaa ja ituja.
Ainekset
- 12 moniviljapaahtoleipää
Kukkakaalitahna
- 250 g kukkakaalia
- 1 rkl dijoninsinappia
- 2 rkl majoneesia
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 1 tl sitruunamehua
Lisäksi
- 2 porkkanaa
- 50 g sinimailasen ituja
- 3 tomaattia
Valmistusohje
1. Keitä kukkakaalinkukinnot pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta huolella. Nosta kukkakaalit kulhoon muiden ainesten kanssa ja soseuta tasaiseksi.
2. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Huuhtele idut juoksevan, kylmän veden alla ja valuta kuiviksi. Tee tomaattien päihin terävällä veitsellä ristiviillot. Kasta tomaatit puoleksi minuutiksi kiehuvaan veteen. Jäähdytä kylmässä vedessä ja vedä kuoret pois veitsen avulla. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kanta ja leikkaa lohkoiksi.
3. Poista paahtoleivistä ohuelti reunat. Leikkaa leivät kahteen osaan. Jaa puolelle leivistä kukkakaalitahna. Nosta päälle porkkanaraastetta, tomaatinlohkoja ja ituja. Nosta loput leivistä kansiksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous