Reseptit

Kasvissandwichit

Kasvissyöjän mehukkaat huikopalat kätkevät sisälleen kukkakaalitahnaa ja ituja.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Kukkakaalitahna kruunaa kasvisleivät.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

24

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12 moniviljapaahtoleipää

Kukkakaalitahna

  • 250 g kukkakaalia
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 2 rkl majoneesia
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 tl sitruunamehua

Lisäksi

  • 2 porkkanaa
  • 50 g sinimailasen ituja
  • 3 tomaattia

Valmistusohje

1. Keitä kukkakaalinkukinnot pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta huolella. Nosta kukkakaalit kulhoon muiden ainesten kanssa ja soseuta tasaiseksi.

2. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Huuhtele idut juoksevan, kylmän veden alla ja valuta kuiviksi. Tee tomaattien päihin terävällä veitsellä ristiviillot. Kasta tomaatit puoleksi minuutiksi kiehuvaan veteen. Jäähdytä kylmässä vedessä ja vedä kuoret pois veitsen avulla. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kanta ja leikkaa lohkoiksi.

3. Poista paahtoleivistä ohuelti reunat. Leikkaa leivät kahteen osaan. Jaa puolelle leivistä kukkakaalitahna. Nosta päälle porkkanaraastetta, tomaatinlohkoja ja ituja. Nosta loput leivistä kansiksi.

X