Kasvistagine
Marokkolainen kasvistagine on mausteinen vegeruoka. Kaneli ja luumut tuovat ruokalajiin kiinnostavia vivahteita.
Ainekset
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl korianterin siemeniä
- 1 tl juustokuminan siemeniä
- 1 rkl rypsiöljyä
- veitsenkärjellinen sahramia
- 1 rkl harissaa
- 2 porkkanaa
- 1 (300 g) kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- 8 kuivattua luumua
- 1 kanelitanko
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1-2 dl vettä
- ½ sitruunan mehu
Pinnalle
- hienonnettua korianteria ja persiljaa
Lisäksi
- täysjyväcouscousia
- paahdettuja mantelilastuja
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Murskaa siemenet morttelissa. Kuumenna öljy liekinkestävässä taginepadassa. Jos patasi ei kestä liedellä kuumentamista, esivalmistele ainekset paistinpannulla ja nosta sitten hautumaan tagine- tai tavalliseen pataan.
2. Lisää öljyn joukkoon murskatut siemenet, sahrami ja harissatahna. Anna mausteiden hetken aikaa lämmetä, jotta niistä irtoaa aromit.
3. Lisää pataan sipulit ja kääntele hetken aikaa. Kuori ja kuutioi porkkanat. Paloittele kesäkurpitsa, paprika ja luumut. Lisää kasvikset ja luumut pataan ja kääntele seosta, kunnes kasvikset hieman pehmenevät ja imevät mausteista makua.
4. Lisää pataan kanelitanko ja tomaattimurska. Anna padan hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon sitruunamehu ja runsaasti tuoretta hienonnettua korianteria ja persiljaa.
5. Tarjoa kasvismuhennoksen kanssa pehmeäksi höyrytettyä täysjyväcouscousia, jonka joukkoon on sekoitettu paahdettuja mantelilastuja.
600 kJ (140 kcal)/1 annos
Kommentit
Kuvassanäen linssejä ja kukkakaalia. Ei niitä kiutenkaan reseptissä mainita…
Kommentit
Kuvassanäen linssejä ja kukkakaalia. Ei niitä kiutenkaan reseptissä mainita…
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous