17.4.2012

Kasvisvartaat ja linssimuhennos

Teksti: Soili Soisalao

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

270 g tofua
1-2 punasipulia
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
pieni kukkakali
1 Kesäkurpitsa
1 rkl rypsiöljyä

Marinadi

1 rkl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl Garam masala -mausteseosta
½-1 tl kuivattuja chilihiutaleita
2 tl jauhettua korianteria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl omenamehua

Linssimuhennos

2 dl punaisia linssejä
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl raastettua inkivääriä
0.5 tl chiliä
1 tl garam masalaa
1 tl jauhettua korianteria
2-3 dl kasvislientä
2 dl tomaattimurskaa
(koristeeksi tuoretta korianteria)

Valmistusohje

1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa, kuutioi tofu ja pane se maustumaan. Puhdista ja lohko kasvikset valmiiksi.

2. Valmista linssimuhennos: kuullota hienonnetut sipulit öljyssä, lisää mausteet, kasvisliemi, linssit ja tomaattimurska. Anna hautua noin 15 minuuttia ja lisää tarvittaessa nestettä.

3. Nosta tofu pois marinadista, lisää 1 rkl öljyä ja pyöräytä myös kasvikset marinadissa. Pujota ainekset vartaisiin.

4. Grillaa muutama minuutti molemmin puolin ja tarjoa linssimuhennoksen kanssa.

1400 kJ (330 kcal)

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi