Kasvisvartaat ja linssimuhennos
Kasvisvartaissa ei lihaa näy, sillä lihan sijasta niihin lisätään marinoitua tofua! Linssimuhennos viimeistelee raikkaan grilliherkun.
Ainekset
- 270 g tofua
- 1-2 punasipulia
- 1 punainen paprika
- 1 keltainen paprika
- pieni kukkakali
- 1 Kesäkurpitsa
- 1 rkl rypsiöljyä
Marinadi
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 tl Garam masala -mausteseosta
- ½-1 tl kuivattuja chilihiutaleita
- 2 tl jauhettua korianteria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl omenamehua
Linssimuhennos
- 2 dl punaisia linssejä
- 1 sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 0.5 tl chiliä
- 1 tl garam masalaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 2-3 dl kasvislientä
- 2 dl tomaattimurskaa
- (koristeeksi tuoretta korianteria)
Valmistusohje
1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa, kuutioi tofu ja pane se maustumaan. Puhdista ja lohko kasvikset valmiiksi.
2. Valmista linssimuhennos: kuullota hienonnetut sipulit öljyssä, lisää mausteet, kasvisliemi, linssit ja tomaattimurska. Anna hautua noin 15 minuuttia ja lisää tarvittaessa nestettä.
3. Nosta tofu pois marinadista, lisää 1 rkl öljyä ja pyöräytä myös kasvikset marinadissa. Pujota ainekset vartaisiin.
4. Grillaa muutama minuutti molemmin puolin ja tarjoa linssimuhennoksen kanssa.
1400 kJ (330 kcal)
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous