Reseptit

Kasvisvartaat ja linssimuhennos

17.4.2012 Teksti: Soili Soisalao

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

270 g tofua
1-2 punasipulia
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
pieni kukkakali
1 Kesäkurpitsa
1 rkl rypsiöljyä

Marinadi

1 rkl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl Garam masala -mausteseosta
½-1 tl kuivattuja chilihiutaleita
2 tl jauhettua korianteria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl omenamehua

Linssimuhennos

2 dl punaisia linssejä
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl raastettua inkivääriä
0.5 tl chiliä
1 tl garam masalaa
1 tl jauhettua korianteria
2-3 dl kasvislientä
2 dl tomaattimurskaa
(koristeeksi tuoretta korianteria)

Valmistusohje

1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa, kuutioi tofu ja pane se maustumaan. Puhdista ja lohko kasvikset valmiiksi.

2. Valmista linssimuhennos: kuullota hienonnetut sipulit öljyssä, lisää mausteet, kasvisliemi, linssit ja tomaattimurska. Anna hautua noin 15 minuuttia ja lisää tarvittaessa nestettä.

3. Nosta tofu pois marinadista, lisää 1 rkl öljyä ja pyöräytä myös kasvikset marinadissa. Pujota ainekset vartaisiin.

4. Grillaa muutama minuutti molemmin puolin ja tarjoa linssimuhennoksen kanssa.

1400 kJ (330 kcal)