Reseptit

Kasvisvartaat ja linssimuhennos

Kasvisvartaissa ei lihaa näy, sillä lihan sijasta niihin lisätään marinoitua tofua! Linssimuhennos viimeistelee raikkaan grilliherkun.
Teksti: Soili Soisalao

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 270 g tofua
  • 1-2 punasipulia
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • pieni kukkakali
  • 1 Kesäkurpitsa
  • 1 rkl rypsiöljyä

Marinadi

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 tl Garam masala -mausteseosta
  • ½-1 tl kuivattuja chilihiutaleita
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl omenamehua

Linssimuhennos

  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 0.5 tl chiliä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 2-3 dl kasvislientä
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • (koristeeksi tuoretta korianteria)

Valmistusohje

1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa, kuutioi tofu ja pane se maustumaan. Puhdista ja lohko kasvikset valmiiksi.

2. Valmista linssimuhennos: kuullota hienonnetut sipulit öljyssä, lisää mausteet, kasvisliemi, linssit ja tomaattimurska. Anna hautua noin 15 minuuttia ja lisää tarvittaessa nestettä.

3. Nosta tofu pois marinadista, lisää 1 rkl öljyä ja pyöräytä myös kasvikset marinadissa. Pujota ainekset vartaisiin.

4. Grillaa muutama minuutti molemmin puolin ja tarjoa linssimuhennoksen kanssa.

1400 kJ (330 kcal)

X