Reseptit

Kasvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä

Kira Åkerström-Kekkosen reseptillä makeasta melonista tulee entistä herkullisempaa, kun sen grillaa. Kokeile grillissä halloumin kaverina myös nektariinia tai persikkaa.

Teksti:
Kira Åkerström-Kekkonen
Kuvat:
Sara Remington

Makeaksi paahtuneet hedelmät ja suolainen fetajuusto ovat ihania yhdessä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasvisvartaat :

  • 4 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 1/2 cantaloupemeloni
  • 250 g halloumia

Minttuöljy:

  • 3/4 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • 1 dl tiiviisti paineltua vahvaa minttua
  • 1 1/2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Lisäksi:

  • sitruunanmehua
  • sormisuolaa

Valmistusohje

1. Paloittele kesäkurpitsa, meloni ja halloumi paloiksi. Suolaa kesäkurpitsat ja anna seistä 10 minuuttia. Pujottele kaikki raaka-aineet vartaisiin ja grillaa 6–8 minuuttia välillä käännellen, kunnes kesäkurpitsa on hieman pehmentynyt.

2. Valmista sillä välin minttuöljy. Paahda pistaasit paistinpannulla ja hienonna. Hienonna myös minttu. Sekoita pähkinät, minttu, siemenet ja öljy pienessä kulhossa.

3. Sivele valmiit vartaat minttuöljyllä ja tarjoile sitruunanmehun, suolan ja ylijääneen minttuöljyn kanssa.

Poimi myös nämä Kiran reseptit grillibileisiin:

Kiran avokado-jogurttikastike grillijuhliin Tulinen romesco-kastike grilliruoille Grillattu maissi-lehtikaalisalaatti S’mores-keksit marjahillokkeella Raikkaat yrttiribsit Grillattu punakaali-tahinislaw Grillattua kalaa charmoula-kastikkeella

Katso myös:

Kasvisvartaat ja linssimuhennos, Ruoka.fi

Kasvisvartaat, Ruoka.fi

Kesäiset kasvisvartaat, Kotiliesi.fi

X