Kasvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä
Kira Åkerström-Kekkosen reseptillä makeasta melonista tulee entistä herkullisempaa, kun sen grillaa. Kokeile grillissä halloumin kaverina myös nektariinia tai persikkaa.
Ainekset
Kasvisvartaat :
- 4 keskikokoista kesäkurpitsaa
- 1/2 cantaloupemeloni
- 250 g halloumia
Minttuöljy:
- 3/4 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
- 1 dl tiiviisti paineltua vahvaa minttua
- 1 1/2 rkl seesaminsiemeniä
- 1/2 dl oliiviöljyä
Lisäksi:
- sitruunanmehua
- sormisuolaa
Valmistusohje
1. Paloittele kesäkurpitsa, meloni ja halloumi paloiksi. Suolaa kesäkurpitsat ja anna seistä 10 minuuttia. Pujottele kaikki raaka-aineet vartaisiin ja grillaa 6–8 minuuttia välillä käännellen, kunnes kesäkurpitsa on hieman pehmentynyt.
2. Valmista sillä välin minttuöljy. Paahda pistaasit paistinpannulla ja hienonna. Hienonna myös minttu. Sekoita pähkinät, minttu, siemenet ja öljy pienessä kulhossa.
3. Sivele valmiit vartaat minttuöljyllä ja tarjoile sitruunanmehun, suolan ja ylijääneen minttuöljyn kanssa.
Poimi myös nämä Kiran reseptit grillibileisiin:
Kiran avokado-jogurttikastike grillijuhliin Tulinen romesco-kastike grilliruoille Grillattu maissi-lehtikaalisalaatti S’mores-keksit marjahillokkeella Raikkaat yrttiribsit Grillattu punakaali-tahinislaw Grillattua kalaa charmoula-kastikkeella
Katso myös:
Kasvisvartaat ja linssimuhennos, Ruoka.fi
Kasvisvartaat, Ruoka.fi
Kesäiset kasvisvartaat, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous