Reseptit

Kasvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä

3.7.2015 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kira Åkerström-Kekkosen reseptillä makeasta melonista tulee entistä herkullisempaa, kun sen grillaa. Kokeile grillissä halloumin kaverina myös nektariinia tai persikkaa.

Ainekset

Kasvisvartaat :

4 keskikokoista kesäkurpitsaa
1/2 cantaloupemeloni
250 g halloumia

Minttuöljy:

3/4 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 dl tiiviisti paineltua vahvaa minttua
1 1/2 rkl seesaminsiemeniä
1/2 dl oliiviöljyä

Lisäksi:

sitruunanmehua
sormisuolaa

Valmistusohje

1. Paloittele kesäkurpitsa, meloni ja halloumi paloiksi. Suolaa kesäkurpitsat ja anna seistä 10 minuuttia. Pujottele kaikki raaka-aineet vartaisiin ja grillaa 6–8 minuuttia välillä käännellen, kunnes kesäkurpitsa on hieman pehmentynyt.

2. Valmista sillä välin minttuöljy. Paahda pistaasit paistinpannulla ja hienonna. Hienonna myös minttu. Sekoita pähkinät, minttu, siemenet ja öljy pienessä kulhossa.

3. Sivele valmiit vartaat minttuöljyllä ja tarjoile sitruunanmehun, suolan ja ylijääneen minttuöljyn kanssa.

Poimi myös nämä Kiran reseptit grillibileisiin:

Kiran avokado-jogurttikastike grillijuhliin
T
ulinen romesco-kastike grilliruoille
G
rillattu maissi-lehtikaalisalaatti
S
’mores-keksit marjahillokkeella
R
aikkaat yrttiribsit
G
rillattu punakaali-tahinislaw
G
rillattua kalaa charmoula-kastikkeella

Katso myös:

Kasvisvartaat ja linssimuhennos, Ruoka.fi

Kasvisvartaat, Ruoka.fi

Kesäiset kasvisvartaat, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme