Reseptit

Kasvisvati suppilovahveroista, palsternakasta, porkkanasta ja luumutomaatista

Metsän, kasvihuoneen ja juuresmaan antimista syntyy kaunis ja herkullinen alkuruoka-annos. Lisänä on lämmintä vuohenjuustokastiketta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 viipaloitua palsternakkaa
  • 3 kuutioitua porkkanaa
  • 6 halkaistua luumutomaattia
  • 1/2 l suppilovahveroita
  • persiljaa ja timjamia
  • öljyä
  • sormisuolaa
  • pippuria
  • hunajaa tai vaaleaa siirappia

Kastike

  • 1 silputtu sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 125 g pehmeää vuohenjuustoa
  • tilkka ruokakermaa

Valmistusohje

1. Pane palsternakkaviipaleet, tomaatit ja porkkanakuutiot uunipellille. Valuta päälle vähän öljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja siirapilla. Ripottele tomaateille timjamia ja persiljaa. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

2. Paista sieniä pannulla, kunnes neste irtoaa. Lisää pannulle vähän öljyä ja kourallinen silputtua lehtipersiljaa. Jatka paistamista viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna kastiketta varten silputtu sipuli öljyssä. Lisää valkoviini ja juusto. Anna kiehua hetken, ohenna kastike tarvittaessa kermalla ja mausta mustapippurilla.

4. Kokoa kasviksista kauniit annokset ja tarjoa lämpimän kastikkeen kanssa.

Katso myös:

Marinoidut kasvikset, Ruoka.fi

Dippikasvikset, Ruoka.fi

Kasvismoussaka, Kotiliesi.fi

X