Reseptit

Kasvisvati suppilovahveroista, palsternakasta, porkkanasta ja luumutomaatista

14.9.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 viipaloitua palsternakkaa
3 kuutioitua porkkanaa
6 halkaistua luumutomaattia
1/2 l suppilovahveroita
persiljaa ja timjamia
öljyä
sormisuolaa
pippuria
hunajaa tai vaaleaa siirappia

Kastike

1 silputtu sipuli
1 rkl öljyä
1 dl valkoviiniä
125 g pehmeää vuohenjuustoa
tilkka ruokakermaa

Valmistusohje

Metsän, kasvihuoneen ja juuresmaan antimista syntyy kaunis ja herkullinen alkuruoka-annos. Lisänä on lämmintä vuohenjuustokastiketta.

1. Pane palsternakkaviipaleet, tomaatit ja porkkanakuutiot uunipellille. Valuta päälle vähän öljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja siirapilla. Ripottele tomaateille timjamia ja persiljaa. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

2. Paista sieniä pannulla, kunnes neste irtoaa. Lisää pannulle vähän öljyä ja kourallinen silputtua lehtipersiljaa. Jatka paistamista viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna kastiketta varten silputtu sipuli öljyssä. Lisää valkoviini ja juusto. Anna kiehua hetken, ohenna kastike tarvittaessa kermalla ja mausta mustapippurilla.

4. Kokoa kasviksista kauniit annokset ja tarjoa lämpimän kastikkeen kanssa.

Katso myös:

Marinoidut kasvikset, Ruoka.fi

Dippikasvikset, Ruoka.fi

Kasvismoussaka, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *