Reseptit

Kasvisvoileipäkakku

Kasvisvoileipäkakku tuo vaihtelua juhlapöytään. Kikherne- ja hernetahnalla täytetty voileipäkakku onnistuu helposti myös vegaanisena.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hanne Manelius

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos
Kasvisvoileipäkakku tuo vaihtelua juhlapöytään. Kikherne- ja hernetahnalla täytetty voileipäkakku onnistuu helposti myös vegaanisena.

Ainekset

Kasvisvoileipäkakku:

  • 10 viipaletta paahtoleipää (viipale 11x11 cm)

Hernetäyte:

  • 200 g herneitä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 ruukkua basilikaa

Kikhernetäyte:

  • 1 tlk (380 g/230 g) kypsiä kikherneitä
  • 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
  • 1/2 dl aurinkokuivattujen tomaattien lientä

Kostutus:

  • 1 1/2-2 dl kasvislientä tai kaurajuomaa

Vegaaninen kuorrutus:

  • 2 prk (400 g) Oatly Fraiche
  • 2 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 1/4 tl suolaa

Tavallinen kuorrutus:

  • 1 prk (200 g) tuorejuustoa
  • 1 prk (200 g) maitorahkaa
  • 2 rkl raastettua piparjuurta
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 1/4 tl suolaa

Koristeluun:

  • 1 dl ituja tai versoja tai kuivattua poronpallerojäkälää

Valmistusohje

1. Laita kulhoon herneet ja hienonna joukkoon basilikanlehdet. Mausta ripauksella suolaa ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku. Valmista kikhernetäyte samaan tapaan.

2. Vuoraa 18 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka kelmulla. Leikkaa leipäviipaleista kantit pois ja leikkaa ne kolmioiksi. Asettele kolmiot vuoan pohjalle. Kostuta ja leivtä puolet kikhernetäytteestä. Tee seuraavat kerrokset samaan tapaan niin, että hernetäyte tulee keskelle.

3. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä muutaman tunnin. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Sekoita kuorrutusainekset ja leivtä tasaisesti kakun päälle. Koristele iduilla tai versoilla tai kuivatulla poropallerojäkälällä.

Katso myös: Juustopiirakka-voileipäkakku

Kotiliesi.fi: Huomioi 4 tärkeää kohtaa voileipäkakun teossa – näillä kondiittorin vinkeillä onnistut

X