Kasvisvoileipäkakku
Kasvisvoileipäkakku tuo vaihtelua juhlapöytään. Kikherne- ja hernetahnalla täytetty voileipäkakku onnistuu helposti myös vegaanisena.
Ainekset
Kasvisvoileipäkakku:
- 10 viipaletta paahtoleipää (viipale 11x11 cm)
Hernetäyte:
- 200 g herneitä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 ruukkua basilikaa
Kikhernetäyte:
- 1 tlk (380 g/230 g) kypsiä kikherneitä
- 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
- 1/2 dl aurinkokuivattujen tomaattien lientä
Kostutus:
- 1 1/2-2 dl kasvislientä tai kaurajuomaa
Vegaaninen kuorrutus:
- 2 prk (400 g) Oatly Fraiche
- 2 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
- 1 rkl dijoninsinappia
- 1/4 tl suolaa
Tavallinen kuorrutus:
- 1 prk (200 g) tuorejuustoa
- 1 prk (200 g) maitorahkaa
- 2 rkl raastettua piparjuurta
- 1 rkl dijoninsinappia
- 1/4 tl suolaa
Koristeluun:
- 1 dl ituja tai versoja tai kuivattua poronpallerojäkälää
Valmistusohje
Kasvisvoileipäkakku tehdään näin:
Kasvisvoileipäkakku täytetään ihanalla herne- ja kikhernetäytteellä.
1. Laita kulhoon herneet ja hienonna joukkoon basilikanlehdet. Mausta ripauksella suolaa ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku. Valmista kikhernetäyte samaan tapaan.
2. Vuoraa 18 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka kelmulla. Leikkaa leipäviipaleista kantit pois ja leikkaa ne kolmioiksi. Asettele kolmiot vuoan pohjalle. Kostuta ja leivtä puolet kikhernetäytteestä. Tee seuraavat kerrokset samaan tapaan niin, että hernetäyte tulee keskelle.
3. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä muutaman tunnin. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Sekoita kuorrutusainekset ja leivtä tasaisesti kakun päälle. Koristele kasvisvoileipäkakku iduilla tai versoilla tai kuivatulla poropallerojäkälällä.
Katso myös: Juustopiirakka-voileipäkakku
Kotiliesi.fi: Huomioi 4 tärkeää kohtaa voileipäkakun teossa – näillä kondiittorin vinkeillä onnistut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous