Reseptit

Kaali-porkkanawokki

Kaali-porkkanawokki saa huikean maun cayennepippurista, jeerasta, tuoreesta korianterista ja limetinmehusta. Pähkinät tuovat tähän kasvisruokaan proteiinia.

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaali-porkkanawokki

  • 2 porkkanaa
  • 600 g keräkaalia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl murskattuja korianterinsiemeniä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jeeraa
  • ¼ tl cayennepippuria
  • 1-2 rkl limettimehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustia tai keltaisia sinapinsiemeniä
  • 1 dl cashewpähkinöitä

koristeeksi

  • korianteria

Valmistusohje

Kaali-porkkanawokki valmistuu helposti ja nopeasti näin:

1. Kuori porkkanat ja leikkaa kaalin kanssa ohuen ohuiksi suikaleiksi. Lämmitä öljy vokkipannulla ja lisää öljyn joukkoon mausteet. Anna mausteiden hetken aikaa lämmetä, kunnes lisäät kasvikset. Vokkaa kasviksia kohtalaisella lämmöllä, kunnes ne hieman pehmenevät.

2. Mausta kaali-porkkanaseos limettimehulla, suolalla, sinapinsiemenillä ja rouhituilla pähkinöillä. Koristele kaali-porkkanawokki tuoreella korianterilla.

Vinkki: Pilko, paista ja mausta! Täydellinen wokki mehevöitetään kastikkeella ja terästetään valkosipulilla ja inkiväärillä – 15 nopeaa ja maukasta ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Kiinankaali on kaikkea muuta kuin tylsä salaattiaines – kokosimme herkuimmat kaalireseptit inspiraatioksi

X