23.4.2012

Kasviswokki

Teksti: Soili Soisalao

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

250 g tofua
1-2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
2 porkkanaa
200-300 g kesäkurpitsaa
200-300 g kaalia (tai kiinankaalia)
100 g vihreitä papuja (pakaste)
1 punainen paprika
1-2 valkosipulinkynttä
2-4 tl tuoretta inkivääriä
1 rkl seesamiöljyä
1-3 rkl voimakasta curryjauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 tl sokeria
1-2 rkl sitruunamehua
0.5 dl vettä
sileälehtistä persiljaa tai korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa tofu kuutioiksi ja valuta sille soijakastiketta, puhdista ja suikaloi muut kasvikset, hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri.

2. Mittaa pannulle seesamiöljy, valkosipuli, inkivääri ja curry, lisää tofu, paista kevyesti ja siirrä syrjään.

3. Lisää pannulle rypsiöljyä ja kasvissuikaleet ja kypsennä sekoitellen muutama minuutti.

4. Sekoita keskenään 1 rkl soijakastiketta, sokeri, sitruunamehu ja vesi ja lisää pannuun.

5. Lisää tofu, sekoita ja koristele persiljalla.

Vinkki: Vaihda tofu broilerinfileeseen. Tarjoa ruuan kanssa leipää tai riisiä.

710 kJ (170 kcal) 1 annos

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *