Reseptit

Katajainen kotikalja

Kotikalja on perinnejuoma Hämeestä. Katajaiseen kotikaljaan tarvitaan kaljamaltaita ja katajanoksia. Katso resepti ja tee itse kotikaljaa!  

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Marjo Tynkkynen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kotikalja

  • 1/2 l pieniä, tuoreita katajanoksia
  • 4 dl kaljamaltaita
  • 3 dl sokeria
  • 10 l vettä
  • 1 tl hiivaa

Valmistusohje

Kotikalja valmistuu näin:

  1. Levitä sangon pohjalle huuhdotut katajanoksat.
  2. Sekoita keskenään maltaat ja sokeri. Kaada seos katajanoksien päälle sankoon.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se sangossa olevien aineiden päälle. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Peitä kotikalja-sanko ja anna jäähtyä.
  4. Ota pieni tilkka kotikaljaa ja liuota hiiva siihen. Lisää hiiva huoneenlämpöisen kaljan joukkoon.
  5. Anna kaljan käydä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota.
  6. Säilytä kotikalja viileässä. Se on valmista juotavaksi muutaman vuorokauden kuluttua.

Katso myös kaljavellin ohje.

Katso myös Kotiliesi.fi: Jouluinen katajakalja

X