Reseptit

Katajainen kotikalja

1.6.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Marjo Tynkkynen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Ainekset

1/2 l pieniä, tuoreita katajanoksia
4 dl kaljamaltaita
3 dl sokeria
10 l vettä
1 tl hiivaa

Valmistusohje

Perinnejuomaa Hämeestä: Katajaiseen kotikaljaan tarvitaan kaljamaltaita ja katajanoksia. 

Levitä sangon pohjalle huuhdotut katajanoksat.

Sekoita keskenään maltaat ja sokeri. Kaada seos katajanoksien päälle sankoon.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se sangossa olevien aineiden päälle. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Peitä sanko ja anna jäähtyä.

Ota pieni tilkka kaljaa ja liuota hiiva siihen. Lisää hiiva huoneenlämpöisen kaljan joukkoon.

Anna kaljan käydä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota.

Säilytä kalja viileässä. Se on valmista juotavaksi muutaman vuorokauden kuluttua.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *