Reseptit

Katajanmarjalla maustettu taimensalaatti

Katajanmarjat kruunaavat tämän maukkaan taimensalaatin. Suppilovahveropikkelsi tuo salaattiin puolestaan makeaa happoisuutta.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 purotaimen
  • 0.5 tl karkeaa suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl katajanmarjoja
  • pieni katajanoksa

salaatti:

  • 1 l rucolaa
  • suppilovahveropikkelsiä
  • 1 nippu uusia porkkanoita paahdettuna

kastike:

  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 tl tilliä
  • 1 tl ruohosipulia
  • 1 tl sinappia
  • 1 hunajaa

Valmistusohje

Katajanmarjalla maustetussa taimensalaatissa katajan maku kohtaa makeanhappoisen suppilovahveropikkelssin ja sinappiaromisen rucolan.

Perkaa taimen ja leikkaa kala selkäruotoa sivuten kirjaksi. Aseta kala nahkapuoli alaspäin folioon, ritilälle tai ohueen metallivuokaan. Mausta suolalla, sokerilla ja katajanmarjoilla. Lisää kalan kylkeen katajanoksa ja paahda kala kypsäksi grillissä.

Tarjoa taimen salaatin ja katajan makuun sopivan suppilovahveropikkelsin kanssa

X