Reseptit

Katkarapu-avokadococktail ja harissamajoneesia

Katkarapu­cocktail on klas­sinen ja juhlava alkuruoka, joka päivittyy tähän päivään maus­tettuna harissa­majoneesilla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g jättikatkaravunpyrstöjä tai isoja katkarapuja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2-1 limetin mehu
  • 1 pieni punainen chilipalko
  • 2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 1 avokado
  • 1 pieni punasipuli
  • 100 g tummia viinirypäleitä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Harissamajoneesi:

  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl harissamaustetahnaa

Valmistusohje

1. Valuta katkaravut lävikössä. Sekoita joukkoon oliiviöljy, limetin mehu, chilipalko hienonnettuna sekä yrtit. Jätä maustumaan.

2. Kuutioi avokadon hedelmäliha ja punasipuli. Pese ja puolita rypäleet. Kääntele ainekset rapujen joukkoon. Mausta ripauksilla suolaa ja mustapippuria.

3. Mausta majoneesi harissatahnalla.

4. Lusikoi harissamajoneesia annosmaljojen pohjalle ja lisää päälle rapuseosta. Tarjoile heti.

X