
Katkarapu-avokadohyydykekakku
Katkarapu-avokadohyydykekakku sopii juhlien kahvipöytään. Valmis kakku tarjoillaan nätisti salaattipedille aseteltuna.
Ainekset
pohja:
- 6 viipaletta vaaleahkoa leipää
- 1 dl persiljaa
- 1 dl tilliä
- 75 g sulatettua voita
täyte:
- 200 g kuorittuja katkarapuja
- 1 punasipuli
- 2 avokadoa
- 3 1/2 liivatelehteä
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 2.5 dl ranskankermaa
- 3 dl kermaviiliä
- suolaa
- valkopippuria
koristeluun:
- 2 dl mätiä
- palanen piparjuurta
- 1 dl silputtua tilliä
Salaattipeti:
- vihreää salaattia (eri lajikkeita)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
Sitruuna, punasipuli ja piparjuuri ryydittävät rapu-avokadohyydykettä.
Valmista hyydykekakku edellispäivänä koristelua vaille valmiiksi. Poista leivästä kuoret, pyöräytä leipä, tilli ja persilja yleiskoneessa tai vastaavassa. Lisää joukkoon voi, sekoita vielä hetki. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi ja taputtele leipämassa vuoan pohjalle.
Täytettä varten liota liivatelehtiä noin 20 minuuttia vesitilkassa. Lämmitä varovasti kattilassa, lisää sekaan 1/2 dl ranskankermaa ja hämmennä kunnes liivatteet ovat täysin sulaneet. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hiukan.
Yhdistä punasipulihakkelus ja hienonnettu avokado sekä katkaravut. Lisää kermaviili, loppu ranskankerma ja raastettu sitruunankuori ja sitruunan mehu. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Sekoita lusikallinen muhennosta liivateliemeen, jotta lämpötila tasaantuu. Kaada liivateliuos rapumuhennokseen, sekoita.
Lusikoi massa leipäpohjalle vuokaan, peitä kelmulla, laita jääkaappiin hyytymään.
Tarjoilupäivänä poista vuoan reunat. Peitä tortun pinta mädillä, raasta päälle piparjuurta maun mukaan, noin 1-2 lusikallista. Koristele tillillä.
Revi kunkin annoslautaselle salaattia, kostuta se öljy- ja viinietikkapisaroilla. Leikkaa salaattipedille kauniit palat hyydyketortusta. Kanna pöytään ja ota vastaan ihailut!
Resepti: Eija Muuronen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous