Reseptit

Katkarapu-avokadokeitto

10.2.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Ainekset

150 g katkarapuja
1 avokado
(1/2 lehtisellerin vartta)
1 pieni punasipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 punaista chiliä
1 porkkana
1 rkl öljyä
2 rkl tom yam -tahnaa
5 dl vettä
1/2 kanaliemikuutiota
1/2 limetin mehu
2 tl kalakastiketta

Valmistusohje

Tämä herkullinen katkarapu-avokadokeitto on valmis vartissa. Tom yam -tahnan voi hyvin korvata punaisella currytahnalla.

1. Sulata katkaravut siivilässä. Viipaloi selleri, sipuli, valkosipulinkynnet, chili ja porkkana ohuelti. Kuumenna kasviksia hetki öljyssä, lisää tom yam -tahna ja kuumenna. Kaada kattilaan vesi, murenna sekaan liemikuutio. Anna kiehua pari minuuttia. Mausta liemi limettimehulla ja kalakastikkeella.
2. Kauho kuuma liemi kulhoihin. Lisää sekaan sulaneet katkaravut ja viipaloitu avokado.

Katso myös:

Thaimaalainen katkarapukeitto
Lämmittävä katkarapukeitto aasialaisittain
Tulinen katkarapukeitto, tom jam kung

Kotiliesi.fi: Katkarapukeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *