Katkarapu-avokadokeitto
Mikä ateria valmistuisi nopeasti alle puolessa tunnissa? Vastauksena tähän on katkarapu-avokadokeitto, joka maustetaan tom yam -tahnalla.
Ainekset
Katkarapu-avokadokeitto
- 150 g katkarapuja
- 1 avokado
- (1/2 lehtisellerin vartta)
- 1 pieni punasipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1/2 punaista chiliä
- 1 porkkana
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl tom yam -tahnaa
- 5 dl vettä
- 1/2 kanaliemikuutiota
- 1/2 limetin mehu
- 2 tl kalakastiketta
Viimeistelyyn
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
Katkarapu-avokadokeitto valmistuu vartissa näin helposti:
1. Sulata katkaravut siivilässä. Viipaloi selleri, sipuli, valkosipulinkynnet, chili ja porkkana ohuelti. Kuumenna kasviksia hetki öljyssä, lisää tom yam -tahna ja kuumenna. Kaada kattilaan vesi, murenna sekaan liemikuutio. Anna kiehua pari minuuttia. Mausta liemi limettimehulla ja kalakastikkeella.
2. Kauho kuuma liemi kulhoihin. Lisää sekaan sulaneet katkaravut ja viipaloitu avokado.
3. Viimeistele makukirjo maittavaksi kokonaisuudeksi tuoreilla yrteillä ja tarjoa katkarapu-avokadokeitto pehmeän, tuoreen leivän kanssa.
Vinkki: Ota kokeiluun thaimaalainen. tulinen katkarapukeitto, tom jam kung
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy katkarapukeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous