Reseptit

Katkarapu-avokadokeitto

Mikä ateria valmistuisi nopeasti alle puolessa tunnissa? Vastauksena tähän on katkarapu-avokadokeitto, joka maustetaan tom yam -tahnalla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Katkarapu-avokadokeitossa on ainekset arki-iltojen suosikiksi. Helppo keitto on vartissa valmis.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Katkarapu-avokadokeitto

  • 150 g katkarapuja
  • 1 avokado
  • (1/2 lehtisellerin vartta)
  • 1 pieni punasipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 punaista chiliä
  • 1 porkkana
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl tom yam -tahnaa
  • 5 dl vettä
  • 1/2 kanaliemikuutiota
  • 1/2 limetin mehu
  • 2 tl kalakastiketta

Viimeistelyyn

  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Katkarapu-avokadokeitto valmistuu vartissa näin helposti:

1. Sulata katkaravut siivilässä. Viipaloi selleri, sipuli, valkosipulinkynnet, chili ja porkkana ohuelti. Kuumenna kasviksia hetki öljyssä, lisää tom yam -tahna ja kuumenna. Kaada kattilaan vesi, murenna sekaan liemikuutio. Anna kiehua pari minuuttia. Mausta liemi limettimehulla ja kalakastikkeella.
2. Kauho kuuma liemi kulhoihin. Lisää sekaan sulaneet katkaravut ja viipaloitu avokado.
3. Viimeistele makukirjo maittavaksi kokonaisuudeksi tuoreilla yrteillä ja tarjoa katkarapu-avokadokeitto pehmeän, tuoreen leivän kanssa.

Vinkki: Ota kokeiluun thaimaalainen. tulinen katkarapukeitto, tom jam kung

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy katkarapukeitto

X