30.5.2012

Katkarapu-greippisalaatti

Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

400 g isoja katkaravunpyrstöjä
1 rkl rypsiöljyä
1 punainen chili
1 salottisipuli
1 greippi tai pomelo
1 verigreippi
1 ruukku roomansalaattia
4 rkl silputtuja tuoreita yrttejä (lehtipersilijaa, timjamia, korianteria)

kastike:

3 rkl verigreippimehua
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria

Valmistusohje

1. Ota katkaravut sulamaan ja valmistele salaatti sillä välin.

2. Kuori greipit ja leikkaa ne kalvottomiksi viipaleiksi, huuhtele ja valuta salaatti.

3. Pilko salaatti ja asettele salaatinlehdet greipin kanssa lautasille.

4. Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaatille.

5. Poista chilistä siemenet ja pilko se, kuori ja silppua sipuli, ja kuullota molemmat öljyssä.

6. Lisää katkaravut ja kuumenna, lisää yrtit ja annostele jokaiselle salaattilautaselle. Tarjoa heti.

Vinkki. Jos et voi syödä katkarapuja, käytä niiden tilalla kypsää broileria.