Reseptit

Katkarapu poke bowl

Katkarapu poke bowl tarjoaa kulhollisen ihania makuja. Mikä parasta, terveellisen lounaskulhon kokoaminen sujuu muutamassa minuutissa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Katkarapu poke bowl:

  • 200 g pakastekatkarapuja
  • 2 dl jasmiiniriisiä
  • 100 g pakastesoijapapuja tai -herneitä
  • 100 g jääsalaattia
  • 1 avokado
  • 1/4 kurkku
  • 1/2-1 mango
  • versoja (esim. herneen-)

Kastike:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2-1 chili
  • 1/2 dl limetinmehua
  • 1 rkl öljyä (seesami- tai rypsi-)
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl vaaleaa siirappia tai hunajaa

Valmistusohje

Katkarapu poke bowl tehdään helposti näin:

1. Sulata katkaravut siivilässä. Keitä riisi sekä pavut tai herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä haaleaksi.

2. Revi salaatti. Viipaloi avokado. Puolita ja viipaloi kurkku. Kuori ja kuutioi mango.

3. Hienonna valkosipuli ja chili. Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään. Mausta ripauksella suolaa.

4. Kokoa katkarapu poke bowl kulhoihin. Pohjalle salaattia, sen päälle riisi ja pinnalle muut ainekset. Kaada päälle kastike.

Katso myös: Lohi poke

Katso myös Kotiliesi.fi: Trendikäs kulhoruoka on arjen pelastaja – näin kokoat sen evääksi tai aterialle

X