Katkarapu-salaattitacot
Katkarapu-salaattitacot ovat herkullista sormisyötävää. Pienet ja napakat salaatinlehdet täytetään katkarapusalaatilla ja tarjotaan kuohuviinin kera.
Ainekset
Salaattitacot:
- 4 sydänsalaattia
Katkarapusalaatti:
- 400 g pakastekatkarapuja
- 1 dl paksua turkkilaista jogurttia
- 1 dl majoneesia
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia
- 1 sitruunan kuori
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/4 tl chilijauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Tilliöljy:
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 nippu tilliä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
Valmistusohje
1. Posita sydän salaateista kannat ja irrottele isoimmat ja kauneimmat lehdet laakealle vadille.
2. Hienonna pienet toisiinsa käpertyneet lehdet ohuiksi suikaleiksi.
3. Sulata ja valuta katkaravut.
4. Sekoita jogurtti, majoneesi, ruohosipuli, sitruunan kuoriraaste ja mehu keskenään ja mausta kevyesti chilillä, suolalla ja mustapippurilla. Kääntele kastike rapujen joukkoon.
5. Mittaa rypsiöljy ja tilli kapeaan astiaan ja soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella.
6. Jaa katkarapuseos sydänsalaatin lehdille ja ripottele pinnalle salaattisuikaleet. Pirskottele päälle tilliöljyä ja tarjoa.
Katso myös: Pienet katkarapusalaatit
Kotiliesi.fi: Salaattitacot x 5 – näitä keventäjän unelmia et jätä syömättä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous