Reseptit

Katkarapuja ja mangoa filokoreissa

Filotaikinaan käärityistä koreista paljastuu täyte, jossa yhdessä leikittelevät katkarapu ja mango.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1-2 filoarkkia
  • 0.5 dl öljyä
  • 300 g isoja katkaravunpyrstöjä

marinadi:

  • 2 rkl thaikalakastiketta
  • 2 rkl öljyä
  • 1 silputtu chili
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 3 rkl limettimehua
  • ripaus sokeria
  • 1 iso kypsä mango
  • 1 pieni punainen paprika
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 rasia vuonankaalia

Valmistusohje

Filo-taikinasta kääräistyt syötävät korit kätkevät sisälleen katkaravunpyrstöjä ja mangoa.

  1. Sulata marinadi katkaravuille. Anna maustua kylmässä noin 4 tuntia. Leikkaa mango pieniksi kuutioiksi. Suikaloi paprika.
  2. Voitele pienikoloinen muffinivuoka öljyllä. Leikkaa filoarkeista 12 vuoan koloihin sopivaa neliötä. Voitele taikinaneliöt hyvin öljyllä ja painele muffinivuoan koloihin. Paista 200-asteisessa noin 7 minuuttia. Irrota jäähtyneinä. Täytä korit juuri ennen tarjoamista.
  3. Pane pohjalle ensin vuonankaalia, lisää päälle mangokuutiot, paprikasuikaleet ja katkaravut. Koristele tuoreella korianterilla. Tarjoa lisäksi makeaa chilikastiketta.
X