Katkarapuja ja mangoa filokoreissa
Filotaikinaan käärityistä koreista paljastuu täyte, jossa yhdessä leikittelevät katkarapu ja mango.
Ainekset
- 1-2 filoarkkia
- 0.5 dl öljyä
- 300 g isoja katkaravunpyrstöjä
marinadi:
- 2 rkl thaikalakastiketta
- 2 rkl öljyä
- 1 silputtu chili
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 3 rkl limettimehua
- ripaus sokeria
- 1 iso kypsä mango
- 1 pieni punainen paprika
- 1 ruukku korianteria
- 1 rasia vuonankaalia
Valmistusohje
Filo-taikinasta kääräistyt syötävät korit kätkevät sisälleen katkaravunpyrstöjä ja mangoa.
- Sulata marinadi katkaravuille. Anna maustua kylmässä noin 4 tuntia. Leikkaa mango pieniksi kuutioiksi. Suikaloi paprika.
- Voitele pienikoloinen muffinivuoka öljyllä. Leikkaa filoarkeista 12 vuoan koloihin sopivaa neliötä. Voitele taikinaneliöt hyvin öljyllä ja painele muffinivuoan koloihin. Paista 200-asteisessa noin 7 minuuttia. Irrota jäähtyneinä. Täytä korit juuri ennen tarjoamista.
- Pane pohjalle ensin vuonankaalia, lisää päälle mangokuutiot, paprikasuikaleet ja katkaravut. Koristele tuoreella korianterilla. Tarjoa lisäksi makeaa chilikastiketta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous