Reseptit

Katkarapukääröt sopivat yo-juhlien tarjottaviksi

Nämä katkarapukääröt maistuvat juhlien alkupaloina. Täytteinä toimivat katkaravun ohella cashewpähkinät, yrtit ja kesäkurpitsa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 kiinteää ja hoikkaa kesäkurpitsaa
  • 250 g isoja katkaravunpyrstöjä
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 2 rkl silputtua korianteria, persiljaa ja ruohosipulia
  • 1 limetin mehu
  • suolaa, mustapippuria

koristeeksi:

  • 100 g katkaravunpyrstöjä
  • majoneesia + wasabia

Valmistusohje

Herkulliset katkarapukääröt kätkevät sisälleen cashewpähkinöitä, yrttejä ja kesäkurpitsaa. Katkarapukääröt maustetaan wasabimajoneesilla.

Sulata katkaravunpyrstöt siivilässä, painele pois ylimääräinen neste sulaneista pyrstöistä. Paahda pähkinät ja rouhi ne hienoksi. Leikkaa kesäkurpitsoista juustohöylällä pitkittäin ohuita suikaleita. Puolita suikaleet. Silppua yrtit ja hienonna täytteeseen tulevat katkaravut leikkuulaudan päällä. Sekoita täyteainekset kulhossa. Lisää limettimehua ja mausta seos suolalla ja pippurilla.

Kiepauta kesäkurpitsanauhat rulliksi, kiinnitä ne cocktailtikuilla ja pane rullat tarjoiluvadille. Jaa täyte rulliin, peitä kelmulla ja säilytä rullat jääkaapissa tarjoiluhetkeen. Koristele katkarapukääröt wasabimajoneesilla ja kokonaisilla katkaravuilla.

Vinkki: Jos haluat päästä helpommalla, tarjoa katkaraputäyte pienten vaaleiden paahtoleipien päällä, näin säästyt rullaamisen vaivalta.

X