katkarapukeitto
Reseptit

Katkarapukeitto

Aasialaiset mausteet ja kookosmaito hurmaavat munanuudeleilla täydennetyssä katkarapukeitossa.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 prk (400 g) kookosmaitoa
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 banaanisalottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 5 dl kanalientä
  • 1–2 tl kalakastiketta
  • 1 limetin kuori ja mehu
  • 150 g sokeriherneitä
  • 100 g munanuudeleita
  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 8 jättikatkaravunpyrstöä
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kuumenna kattilassa 1 dl kookosmaitoa. Lisää joukkoon currytahna, kurkuma, hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynsi sekä raastettu inkivääri. Sekoita ja anna kiehahtaa.

2. Lisää joukkoon loppu kookosmaito ja kanaliemi. Kiehauta liemi ja mausta kalakastikkeella, limetin kuoriraasteella ja mehulla. Lisää paloitellut sokeriherneet ja nuudelit. Anna nuudeleiden pehmetä muutaman minuutin ajan.

3. Lisää keiton joukkoon lopuksi katkaravut ja hienonnettua korianteria. Kuumenna, mutta älä enää keitä, etteivät katkaravut sitkisty. Tarkista maku.

X