
Katkarapukeitto
Ainekset
- 1 prk (400 g) kookosmaitoa
- 1 rkl punaista currytahnaa
- 1 tl kurkumaa
- 1 banaanisalottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- pala tuoretta inkivääriä
- 5 dl kanalientä
- 1–2 tl kalakastiketta
- 1 limetin kuori ja mehu
- 150 g sokeriherneitä
- 100 g munanuudeleita
- 200 g kuorittuja katkarapuja
- 8 jättikatkaravunpyrstöä
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Kuumenna kattilassa 1 dl kookosmaitoa. Lisää joukkoon currytahna, kurkuma, hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynsi sekä raastettu inkivääri. Sekoita ja anna kiehahtaa.
2. Lisää joukkoon loppu kookosmaito ja kanaliemi. Kiehauta liemi ja mausta kalakastikkeella, limetin kuoriraasteella ja mehulla. Lisää paloitellut sokeriherneet ja nuudelit. Anna nuudeleiden pehmetä muutaman minuutin ajan.
3. Lisää keiton joukkoon lopuksi katkaravut ja hienonnettua korianteria. Kuumenna, mutta älä enää keitä, etteivät katkaravut sitkisty. Tarkista maku.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous