7.4.2012

Katkarapukeitto

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Aasialaiset mausteet ja kookosmaito hurmaavat munanuudeleilla täydennetyssä katkarapukeitossa.

Ainekset

1 prk (400 g) kookosmaitoa
1 rkl punaista currytahnaa
1 tl kurkumaa
1 banaanisalottisipuli
1 valkosipulinkynsi
pala tuoretta inkivääriä
5 dl kanalientä
1–2 tl kalakastiketta
1 limetin kuori ja mehu
150 g sokeriherneitä
100 g munanuudeleita
200 g kuorittuja katkarapuja
8 jättikatkaravunpyrstöä
tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kuumenna kattilassa 1 dl kookosmaitoa. Lisää joukkoon currytahna, kurkuma, hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynsi sekä raastettu inkivääri. Sekoita ja anna kiehahtaa.

2. Lisää joukkoon loppu kookosmaito ja kanaliemi. Kiehauta liemi ja mausta kalakastikkeella, limetin kuoriraasteella ja mehulla. Lisää paloitellut sokeriherneet ja nuudelit. Anna nuudeleiden pehmetä muutaman minuutin ajan.

3. Lisää keiton joukkoon lopuksi katkaravut ja hienonnettua korianteria. Kuumenna, mutta älä enää keitä, etteivät katkaravut sitkisty. Tarkista maku.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi