Reseptit

Katkarapukeitto

Katkarapukeitto on juhlava tarjottava, joka syntyy yllättävän pienellä vaivalla. Kuohukerma ja tilkka konjakkia viimeistelevät hurmaavan keiton maun.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Katkarapukeiton ohje on julkaistu Annan parhaat -kirjassa. Retrokeiton kanssa maistuvat rapeat juustotangot.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Katkarapukeitto

  • 250 g isoja katkaravunpyrstöjä
  • (150 g pakastettuja simpukoita)
  • 2 rkl voita
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 5 dl vettä
  • 1 1/2 rkl hummerifondia
  • 1 kalaliemikuutio
  • 2 dl maitoa
  • 2-3 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl konjakkia ja/tai sitruunamehua
  • 1/6 tl cayennepippuria tai chiliä
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1-2 rkl silputtua tilliä

Valmistusohje

Katkarapukeitto valmistuu helposti näin:

1. Sulata katkaravut (ja simpukat, jos haluat käyttää keitossa lisäksi niitä).

2. Sulata voi kattilassa. Lisää silputtu sipuli ja tomaattipyree. Kiehauta seos. Kaada päälle vesi. Lisää fondi ja kalaliemikuutio. Hauduta 10 minuuttia.

3. Yhdistä maito ja kerma. Sekoita jauhot kermamaitoon. Lisää seos keittopohjaan. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Mausta keitto konjakilla ja/tai sitruunamehulla, cayenne- ja mustapippureilla sekä suolalla.

4. Lisää katkaravut (ja simpukat) keittoon ja kuumenna hieman mutta älä päästä enää kiehumaan, etteivät katkaravut sitkisty. Ripottele keiton pinnalle runsaasti silputtua tilliä.

5.Tarjoa katkarapukeitto rapeiden juustotankojen kera.

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet kookos-katkarapukeiton

X