katkarapukeitto
Reseptit

Katkarapukeitto

Katkarapukeitto on juhava tarjottava, joka syntyy yllättävän pienellä vaivalla. Kuohukerma ja tilkka konjakkia viimeistelevät hurmaavan keiton maun.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Katkarapukeitto

  • 250 g isoja katkaravunpyrstöjä
  • (150 g pakastettuja simpukoita)
  • 2 rkl voita
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 5 dl vettä
  • 1 1/2 rkl hummerifondia
  • 1 kalaliemikuutio
  • 2 dl maitoa
  • 2-3 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl konjakkia ja/tai sitruunamehua
  • ripaus cayennepippuria tai chiliä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • silputtua tilliä

Valmistusohje

1. Sulata katkaravut (ja simpukat, jos haluat käyttää keitossa lisäksi niitä).

2. Sulata voi kattilassa. Lisää silputtu sipuli ja tomaattipyree. Kiehauta seos. Kaada päälle vesi. Lisää fondi ja kalaliemikuutio. Hauduta 10 minuuttia.

3. Yhdistä maito ja kerma. Sekoita jauhot kermamaitoon. Lisää seos keittopohjaan. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Mausta keitto konjakilla ja/tai sitruunamehulla, cayenne- ja mustapippureilla sekä suolalla.

4. Lisää katkaravut (ja simpukat) keittoon ja kuumenna hieman mutta älä päästä enää kiehumaan, etteivät katkaravut sitkisty. Ripottele keiton pinnalle runsaasti silputtua tilliä.

Tarjoa keitto rapeiden juustotankojen kera.

X