Reseptit

Katkarapulaksa

Nopea muunnos katkarapulaksasta syntyy valmiista punaisesta currytahnasta. Yhdessä annoksessa katkarapulaksaa on 200 kcal, riisin kanssa 375 kcal.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Katkarapulaksa

  • 200 g pakastekatkarapuja tai kypsiä jättikatkaravunpyrstöjä
  • 2 punaista chiliä
  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 l kanalientä
  • 6 kaffirlimetin lehteä
  • 1 prk (kevyt)kookosmaitoa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 3 rkl limettimehua
  • 100 g sokeriherneitä
  • 1 pieni punainen paprika
  • 5 cm:n pala retikkaa
  • 8 kirsikkatomaattia
  • silputtua thaibasilikaa
  • silputtua kevätsipulia

Lisäksi:

  • 200 g jasmiiniriisiä

Valmistusohje

Katkarapulaksa tehdään helposti näin:

1. Sulata ravut siivilässä. Hienonna chilit, inkivääri ja valkosipulinkynnet huhmaressa tahnaksi öljyn kanssa tai silppua mausteet veitsellä hakkaamalla.

2. Kuumenna öljy ja kiehauta mausteet öljyssä. Lisää kanaliemi ja kaffirlimetin lehdet. Keitä 10 minuuttia. Lisää suikaloidut herneet ja paprika. Keitä pari minuuttia. Lisää kookosmaito, kalakastike, limettimehu ja retikkaviipaleet. Kuumenna kiehuvaksi.

3. Tarkista liemen maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää lopuksi katkaravut ja halkaistut kirsikkatomaatit. Kuumenna, mutta älä keitä, etteivät ravut sitkisty. Lisää katkarapulaksa- annosten pinnalle reilusti silputtua basilikaa ja kevätsipulia.

Vinkki: Mikäli kaipaat ruokaisampaa annosta, tarjoa keiton kanssa jasmiiniriisiä tai nuudeleita. Viimeistele annos tuoreella korianterilla sekä kevätsipulilla ja herkullinen arkiruoka on valmis nautittavaksi.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy katkarapu-kookoskastike

X