Reseptit

Katkarapulaksa

13.1.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Nopea muunnos katkarapulaksasta syntyy valmiista punaisesta currytahnasta. Yhdessä annoksessa katkarapulaksaa on 200 kcal, riisin kanssa 375 kcal.

Ainekset

200 g pakastekatkarapuja tai kypsiä jättikatkaravunpyrstöjä
2 punaista chiliä
1 rkl hienonnettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
0.5 l kanalientä
6 kaffirlimetin lehteä
1 prk (kevyt)kookosmaitoa
1 rkl kalakastiketta
3 rkl limettimehua
100 g sokeriherneitä
1 pieni punainen paprika
5 cm:n pala retikkaa
8 kirsikkatomaattia
silputtua thaibasilikaa
silputtua kevätsipulia

Lisäksi:

200 g jasmiiniriisiä

Valmistusohje

1. Sulata ravut siivilässä. Hienonna chilit, inkivääri ja valkosipulinkynnet huhmaressa tahnaksi öljyn kanssa tai silppua mausteet veitsellä hakkaamalla.

2. Kuumenna öljy ja kiehauta mausteet öljyssä. Lisää kanaliemi ja kaffirlimetin lehdet. Keitä 10 minuuttia. Lisää suikaloidut herneet ja paprika. Keitä pari minuuttia. Lisää kookosmaito, kalakastike, limettimehu ja retikkaviipaleet. Kuumenna kiehuvaksi.

3. Tarkista liemen maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää lopuksi katkaravut ja halkaistut kirsikkatomaatit. Kuumenna, mutta älä keitä, etteivät ravut sitkisty. Lisää katkarapulaksa- annosten pinnalle reilusti silputtua basilikaa ja kevätsipulia. Tarjoa halutessasi katkarapulaksan kanssa keitettyä jasmiiniriisiä.