Reseptit

Dijon-sinapilla maustettu skagen-leipä

Toast skagen on klassikko, joka maistuu niin joulupöydässä, illanistujaisissa kuin kesäillan suolaisena herkkunakin.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Käytä toast skagenissa muikun- tai siianmätiä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Skagen-leipä

  • 4 viipaletta leipää
  • voita

Päälle

  • 300 g katkarapuja
  • 1 nippu tilliä (pieni)
  • 1 nippu nippu ruohosipulia (pieni)
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl smetanaa
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 1/4 tl rouhittua valkopippuria

Lisäksi

  • 4 rkl muikun- tai siianmätiä
  • 2 rkl tilliä
  • 4 sitruunaviipale

Valmistusohje

Skagen-leipä valmistuu helposti näin:

1. Tee ensin leipien päällysseos. Sulata, valuta ja kuivaa katkaravut. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita majoneesi, smetana ja sinappi keskenään. Mausta seos valkopippurilla. Sekoita joukkoon katkaravut sekä hienonnettu tilli ja ruohosipuli.

2. Poista leipäviipaleista kuoret. Voit myös ottaa viipaleista muotilla esimerkiksi pyöreitä paloja. Paahda ja voitele leipäviipaleet tai paista ne molemmilta puolilta voissa paistinpannussa. Nosta pannussa paistetut leipäviipaleet talouspaperin päälle valumaan.

3. Jaa katkarapuseos tasaisesti leipäviipaleille.

4. Koristele toast skagen -leivät mädillä, tillillä ja sitruunalla. Käytä katkarapuleivän koristeluun muikun tai siian mätiä.

5. Tarjoa skagen-leipä kuohuviinin kanssa.

Lue myös: Mutkattomat ateriat katkaravuista, jotka valmistuvat 30 minuutissa

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin valmistuu katkaraputartar

X