Dijon-sinapilla maustettu skagen-leipä
Toast skagen on klassikko, joka maistuu niin joulupöydässä, illanistujaisissa kuin kesäillan suolaisena herkkunakin.
Ainekset
Skagen-leipä
- 4 viipaletta leipää
- voita
Päälle
- 300 g katkarapuja
- 1 nippu tilliä (pieni)
- 1 nippu nippu ruohosipulia (pieni)
- 1 dl majoneesia
- 1 dl smetanaa
- 1 rkl dijoninsinappia
- 1/4 tl rouhittua valkopippuria
Lisäksi
- 4 rkl muikun- tai siianmätiä
- 2 rkl tilliä
- 4 sitruunaviipale
Valmistusohje
Skagen-leipä valmistuu helposti näin:
1. Tee ensin leipien päällysseos. Sulata, valuta ja kuivaa katkaravut. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita majoneesi, smetana ja sinappi keskenään. Mausta seos valkopippurilla. Sekoita joukkoon katkaravut sekä hienonnettu tilli ja ruohosipuli.
2. Poista leipäviipaleista kuoret. Voit myös ottaa viipaleista muotilla esimerkiksi pyöreitä paloja. Paahda ja voitele leipäviipaleet tai paista ne molemmilta puolilta voissa paistinpannussa. Nosta pannussa paistetut leipäviipaleet talouspaperin päälle valumaan.
3. Jaa katkarapuseos tasaisesti leipäviipaleille.
4. Koristele toast skagen -leivät mädillä, tillillä ja sitruunalla. Käytä katkarapuleivän koristeluun muikun tai siian mätiä.
5. Tarjoa skagen-leipä kuohuviinin kanssa.
Lue myös: Mutkattomat ateriat katkaravuista, jotka valmistuvat 30 minuutissa
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin valmistuu katkaraputartar
Kommentit
Katsoit varmaan jotain toista reseptiä. Tässä ei ollut sipulia.
Kommentit
Alkuperäiseen skageniin ei kuulu sipuli missään muodossa. Eli tämä ei ole toast skagen
Katsoit varmaan jotain toista reseptiä. Tässä ei ollut sipulia.
Jag gillar inte det, jag äter dem alla till frukost.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous