Reseptit

Katkarapuleivät

Katkarapuleipä on juhlien ikisuosikki. Parhaat leivät saat, jos kuorit katkaravut itse.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso saaristolaislimppu
  • voita
  • 500 g katkaravunpyrstöjä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl majoneesia
  • 4 rkl tillisilppua
  • 4 rkl silputtua punasipulia
  • sormisuolaa
  • mustapippuria

koristeeksi

  • 10 keitettyä viiriäisenmunaa
  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Sulata katkaravut jääkaapissa ja valuta mahdollisimman kuiviksi siivilässä. Silppua katkaravut. Lisää silppuun muut ainekset. Mausta seos hyvin.

2. Leikkaa limpusta ohuita viipaleita. Voit tehdä leivistä neliöitä leikkaamalla kuoret pois tai ottaa viipaleista muotilla pyörylöitä. Paista viipaleet voissa pannulla ja annan jäähtyä.

3. Annostele katkarapuseos leiville, koristele keitetyillä viiriäisenmunan puolikkailla, tillillä ja sitruunaviipaleilla.

X