Reseptit

Katkarapupiirakka

Katkarapupiirakka on raikas ja maukas kesäpöydän herkku. Täyte toimii hienosti myös savukalasta tehtynä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Katkarapupiirakka, pohja:

  • 1 iso pakastelehtitaikinalevy
  • 1 kananmuna voiteluun

Katkarapupiirakka, täyte:

  • 500 g pakastekatkarapuja sulatettuina
  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 rkl piparjuuritahnaa
  • 1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna
  • 1/2 nippu tilliä hienonnettuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Katkarapupiirakka leivotaan helposti näin:

1. Kauli sulanut lehtitaikinalevy kauttaaltaan hieman suuremmaksi. Nosta taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Voitele taikina kananmunalla. Vedä terävällä veitsellä taikinan reunoihin ’kehyksiksi’ viillot, noin 1,5 cm päähän reunasta. Pistele keskiosa haarukalla. Paista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.

2. Valuta katkaravut hyvin lävikössä. Purista tarvittaessa käsin ravuissa oleva neste pois.

3. Sekoita kulhossa majoneesi, ranskankerma, sitruunamehu ja raastettu kuori, piparjuuritahna, ruohosipuli ja tilli sekä suola ja mustapippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kääntele joukkoon katkaravut.

4. Lusikoi täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle.

5. Viimeistele katkarapupiirakka halutessasi tillinoksilla ja tarjoa heti.

Katso myös: Helppo suolainen piirakka valmistaikinasta ja muut vikkelästi valmiit herkut – 5 makeaa ja 5 suolaista leivonnaista, jotka valmistuvat vaivatta

Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo sushipiirakka

X