Katkarapupiirakka
Katkarapupiirakka on raikas ja maukas kesäpöydän herkku. Täyte toimii hienosti myös savukalasta tehtynä.
Ainekset
Katkarapupiirakka, pohja:
- 1 iso pakastelehtitaikinalevy
- 1 kananmuna voiteluun
Katkarapupiirakka, täyte:
- 500 g pakastekatkarapuja sulatettuina
- 2 dl majoneesia
- 1 dl ranskankermaa
- 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 2 rkl piparjuuritahnaa
- 1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna
- 1/2 nippu tilliä hienonnettuna
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Katkarapupiirakka leivotaan helposti näin:
1. Kauli sulanut lehtitaikinalevy kauttaaltaan hieman suuremmaksi. Nosta taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Voitele taikina kananmunalla. Vedä terävällä veitsellä taikinan reunoihin ’kehyksiksi’ viillot, noin 1,5 cm päähän reunasta. Pistele keskiosa haarukalla. Paista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.
2. Valuta katkaravut hyvin lävikössä. Purista tarvittaessa käsin ravuissa oleva neste pois.
3. Sekoita kulhossa majoneesi, ranskankerma, sitruunamehu ja raastettu kuori, piparjuuritahna, ruohosipuli ja tilli sekä suola ja mustapippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kääntele joukkoon katkaravut.
4. Lusikoi täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle.
5. Viimeistele katkarapupiirakka halutessasi tillinoksilla ja tarjoa heti.
Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo sushipiirakka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous