Katkarapusalaatti majoneesikastikkeella
Katkarapusalaatti on herkullisimmillaan, kun katkaravut on kuorittu omin käsin. Tämä välimerellinen katkarapusalaatti tarjotaan sitruunalla, chilillä ja valkosipulilla maustetun maukkaan majoneesikastikkeen kanssa.
Ainekset
Katkarapusalaatti
- 1 kerä lehtisalaattia
- kourallinen tuoreita yrttejä (basilikaa, persiljaa, timjamia)
- 8 minitomaattia
- 1 kg kuorimattomia katkarapuja
- öljyä, sitruunamehua
Majoneesikastike
- 1 dl majoneesia
- 1 dl ranskankermaa
- 2 valkosipulinkynttä
- raastettua sitruunan kuorta
- pala chiliä
Valmistusohje
Katkarapusalaatti majoneesikastikkeella valmistuu näin:
1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kuori ne.
2. Huuhtele salaatinlehdet ja tomaatit, silppua yrtit. Jaa salaatinlehdet lautasille, lisää niiden päälle tuoreet yrtit, katkaravut ja puolitetut tomaatit. Pirskota salaatin päälle vähän oliiviöljyä ja sitruunamehua.
3. Sekoita majoneesi ranskankermaan, lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet, chili ja vähän raastettua sitruunakuorta. Tarjoa katkarapusalaatti ja majoneesikastike erikseen ja nauti salaatti heti.
Katso myös: Pienet katkarapusalaatit
Katso myös Kotiliesi.fi: Marinoidut katkaravut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous