Katkarapusalaatti ja majoneesikastike
Reseptit

Katkarapusalaatti majoneesikastikkeella

Katkarapusalaatti on herkullisimmillaan, kun katkaravut on kuorittu omin käsin. Tämä välimerellinen katkarapusalaatti tarjotaan sitruunalla, chilillä ja valkosipulilla maustetun maukkaan majoneesikastikkeen kanssa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Katkarapusalaatti

  • 1 kerä lehtisalaattia
  • kourallinen tuoreita yrttejä (basilikaa, persiljaa, timjamia)
  • 8 minitomaattia
  • 1 kg kuorimattomia katkarapuja
  • öljyä, sitruunamehua

Majoneesikastike

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • raastettua sitruunan kuorta
  • pala chiliä

Valmistusohje

Katkarapusalaatti majoneesikastikkeella valmistuu näin:

1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan, valuta  ja kuori ne.

2. Huuhtele salaatinlehdet ja tomaatit, silppua yrtit. Jaa salaatinlehdet lautasille, lisää niiden päälle tuoreet yrtit, katkaravut ja puolitetut tomaatit. Pirskota salaatin päälle vähän oliiviöljyä ja sitruunamehua.

3. Sekoita majoneesi ranskankermaan, lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet, chili ja vähän raastettua sitruunakuorta. Tarjoa katkarapusalaatti ja majoneesikastike erikseen ja nauti salaatti heti.

Katso myös: Pienet katkarapusalaatit

Katso myös Kotiliesi.fi: Marinoidut katkaravut

X