Reseptit 18.1.2013

Katkaravut chili-suklaakastikkeessa

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tumma suklaa ja chili on huumaavan herkullinen makupari, joka säväyttää mausteisessa katkarapukastikkeessa ja viettelee vaativammankin herkkusuun.

Ainekset

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 chili
öljyä
2 dl tomaattimurskaa
25 g tummaa suklaata
suolaa
rouhittua mustapippuria
300 g katkarapuja
tuoretta timjamia ja persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Huuhdo ja halkaise chili, poista kanta sekä siemenet ja hienonna puolikkaat.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kaikki hienonnetut aineet ja hauduta niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen.

3. Lisää tomaattimurska ja paloiteltu suklaa. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja hauduta kastiketta 10–15 minuuttia.

4. Lisää katkaravut. Kuumenna hyvin ja höystä ruoka hienonnetulla timjamilla sekä persiljalla. Tarjoa riisin kanssa. Lisänä maistuu myös rapeakuorinen leipä, mutta silloin ruoka ei ole gluteeniton.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi