Reseptit

Kaura-kasvispihvit

Kaura-kasavispihvit paistetaan maltillisella lämmöllä pinnaltaan ruskeiksi ja rapeiksi. Viimeistele pihvit halutessasi rouhituilla pähkinöillä ja tarjoa jogurtti-fetakastikkeen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaura-kasvispihvit

  • 1 dl paksua jogurttia
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2+3 rkl kaurajauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 1 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl currya
  • 2 porkkanaa
  • 100 g selleriä
  • 3 keitettyä perunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl pippuria
  • (n. 1 rkl maissi- tai perunatärkkelystä tarvittaessa)
  • (pinnalle rouhittuja pähkinöitä)

kastike

  • 1 1/2 dl paksua jogurttia
  • 1 dl murustettua fetajuustoa
  • 1/2 dl persiljaa taia tilliä hienonnettuna
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kaura-kasvispihvit tehdään helposti näin:

1. Sekoita kaurahiutaleet ja -jauhot jogurttiin. Lisää muna seokseen. Hienonna sipuli ja kuullota silppu pehmeäksi pannulla öljyssä juustokuminan ja curryn kanssa.

2. Kuori ja raasta porkkanat sekä selleri raastimen hienoimmalla terällä. Raasta myös perunat. Sekoita raasteet jogurtti-kaura-seokseen, lisää sipulisilppu ja mausta taikina suolalla ja pippurilla.

3. Paista taikinasta pihvejä lettupannulla öljyssä keskilämmöllä. Tee ensin koepihvi ja jos se hajoaa helposti, lisää taikinaan noin 1 rkl peruna- tai maissitärkkelystä.

4. Sekoita kastike jogurtista, fetasta ja silputusta persiljasta tai tillistä. Mausta mustapippurilla

Katso myös: Maistuisiko kasvis-fetapihvit, härkispihvit vai raastepihvit? Parhaat kasvispihvit valmistuvat helposti ja nopeasti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvispihvit maistuvat koko perheelle – tässä 6 herkullista kasvisohjetta

X