Reseptit

Kaura-lehtikaalirullat

Terveellisset lehtikalirullat pitävät sisällään kauraa ja herkkusieniä. Lisämakua kääryleet saavat maapähkinäkastikkeesta.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaura-lehtikaalirullat:

  • 1 ps (200 g) lehtikaalia

Täyte:

  • 200 g herkkusieniä
  • 4 dl keitettyä viljariisiä (esim. kaura tai emmer)
  • 1-2 rkl öljyä
  • 1-2 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa

Pähkinäkastike:

  • 3-4 rkl vettä tai mehua (esim. omena)
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohje

1. Leikkaa lehtikaalien lehtiruodit ohuemmiksi ja keitä lehtiä suolalla maustetussa vedessä 2-3 minuuttia. Valuta lehdet ja jäähdytä ne kylmällä vedellä.

2. Tee täyte. Viipaloi sienet ja kuullota ne pannulla öljyssä. Lisää joukkoon hienonnettu inkivääri ja valkosipuli. Sekoita joukkoon kypsä viljariisi ja mausta suolalla. Tarkista maku.

3. Kääri täyte kaalinlehtien sisään ja kypsennä voidellussa uunivuoassa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

4. Sekoita kastikeainekset tasaiseksi ja tarjoile rullien kera.

X