Kaura-mustikkaleipä
Leivo mustikkasaaliista piirakan sijaan kauraleipää. Gluteenittomista kaurahiutaleista ja -jauhoista leivottu leipä maistuu parhaalta uunituoreena ja sopii myös FODMAP-ruokavalioon.
Ainekset
- 3 dl kaurajauhoja
- 1-2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl psylliumia
- 1/2 tl suolaa
- 2 dl vettä
- 2-3 rkl (kylmäpuristettua) öljyä
- noin 1 dl mustikoita
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kylmä vesi sekä öljy.
2. Sekoita nopeasti taikinaksi ja pyöräytä lopuksi joukkoon mustikat.
3. Levitä taikina leivinpaperin päälle ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Jaa taikina halutessasi osiin taikinapyörällä.
4. Paista leipää 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia ja tarjoile uunituoreena.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous