Reseptit

Kaura-mustikkaleipä

Leivo mustikkasaaliista piirakan sijaan kauraleipää. Gluteenittomista kaurahiutaleista ja -jauhoista leivottu leipä maistuu parhaalta uunituoreena ja sopii myös FODMAP-ruokavalioon.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Kaura-mustikkaleipä sopii kesään.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl kaurajauhoja
  • 1-2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl psylliumia
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 2-3 rkl (kylmäpuristettua) öljyä
  • noin 1 dl mustikoita

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kylmä vesi sekä öljy.

2. Sekoita nopeasti taikinaksi ja pyöräytä lopuksi joukkoon mustikat.

3. Levitä taikina leivinpaperin päälle ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Jaa taikina halutessasi osiin taikinapyörällä.

4. Paista leipää 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia ja tarjoile uunituoreena.

X