26.2.2017

Kaura-päärynäpannukakku

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Aamupuuron jämistä teet maukkaan pannukakun. Pane puuroon kaurahiutaleiden lisäksi kauraleseitä niin pannariin tulee enemmän kuituja.

Ainekset

Pannukakkutaikina

2 dl kaurapuuroa
2 dl kauramaitoa
1 dl spelttijauhoja
1/2 tl suolaa
1-2 rkl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
2 rkl rypsiöljyä

Pinnalle

2 kypsää päärynää
ripaus kanelia

tarjoiluun

sulatettuja kotimaisia pakastemarjoja

Valmistusohje

1. Sekoita kaurapuuron joukkoon kaikki muut pannaritaikinan ainekset. Kääntele tasaiseksi taikinaksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.

2. Viipaloi päärynät ja asettele viipaleet pannarin pinnalle. Ripottele päälle hieman kanelia.

3. Paista 180-asteisessa uunissa 35-45 minuuttia.

4. Tarjoile sulatettujen pakastemarjojen kanssa.

Pannari maistuu aina:

Ahvenanmaan pannukakku ja mustikoita

Ahvenanmaan pannukakku

Hedelmäpannari

Hedelmäpannukakku

kaurapannari

Kaurapannukakku

Kotiliesi.fi: Jauhelihapannukakku

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi