Reseptit

Kaura-päärynäpannukakku

Aamupuuron jämistä teet maukkaan pannukakun. Pane puuroon kaurahiutaleiden lisäksi kauraleseitä niin pannariin tulee enemmän kuituja.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Jäikö kaurapuuroa tähteelle? Hyvä! Tässä viisi vinkkiä, joilla loihdit kattilan pohjalle jääneistä puuronrippeistä herkkua.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pannukakkutaikina

  • 2 dl kaurapuuroa
  • 2 dl kauramaitoa
  • 1 dl spelttijauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1-2 rkl ruokokidesokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Pinnalle

  • 2 kypsää päärynää
  • ripaus kanelia

tarjoiluun

  • sulatettuja kotimaisia pakastemarjoja

Valmistusohje

Kaura-päärynäpannukakku tehdään näin:

Kaura-päärynäpannukakku on hävikin poistoruokaa, silllä se syntyy kätevästi aamupuuron jämistä.

1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sekoita sitten kaurapuuron joukkoon kaikki muut pannaritaikinan ainekset. Kääntele tasaiseksi taikinaksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.

2. Viipaloi päärynät ja asettele viipaleet pannarin pinnalle. Ripottele päärynöiden päälle hieman kanelia.

3. Paista päärynäpannaria 180-asteisessa uunissa noin  35-45 minuuttia, kunnes se saa kauniin kullanruskean värin..

4. Anna pannarin seisahtaa hetki ennen kuin leikkaat sen paloiksi. Tarjoile kaura-päärynäpannukakku sulatettujen pakastemarjojen kanssa.

Saatat pitää myös amerikkalaisista pannukakuistaricotta-pannukakuista tai pirteistä appelsiiniletuista.

Pannari maistuu aina:

Ahvenanmaan pannukakku ja mustikoita

Ahvenanmaan pannukakku

Hedelmäpannari

Hedelmäpannukakku

kaurapannari

Kaurapannukakku

Lue myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta

X