25.2.2017

Kaura-taateliuunipuuro

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kaura-taatelipuuro pitää nälän poissa pitkään ja maistuu taivalliselta

Ainekset

1 l mantelimaitoa
3 dl kokonaisia kaurasuurimoita
3 rkl maapähkinävoita
2 dl hienonnettuja pehmeitä taateleita
1 dl auringonkukansiemeniä
ripaus suolaa

Tarjoiluun

banaaniviipaleita
taateliviipaleita
auringonkukansiemeniä
mantelimaitoa

Valmistusohje

1. Mittaa keskikokoiseen korkeareunaiseen uunivuokaan tai -pataan maito ja kaurasuurimot.

2. Sekoita joukkoon muut puuron ainekset ja nosta vuoka 175-asteiseen uuniin. Kypsennä välillä sekoitellen 75-90 minuuttia.

3. Ota vuoka uunista ja anna puuron vetäytyä folion alla muutama minuutti.

4. Tarjoile banaani- ja taateliviipaleiden, siementen ja mantelimaidon kera.

Supersuloiset puurot teet näillä ohjeilla:

Uuniohrapuuroa ja marjakeittoa

Uuniohrapuuroa ja marjakeittoa

kauraryynipuuro ja hunajaiset viikunat

Kaneli-kauraryynipuuro ja siirappiviikunat

yön yli hautunutta tattari-uunipuuroa

Yli yön tattaripuuro

Kotiliesi.fi: Uunipuuro kaurasta

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi