
Kaura-vadelmajäätelö
Itsetehty kaura-vadelmajäätelö on loistava makeannälän selättäjä. Viileä kesäherkku sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.
Ainekset
- 200 g kotimaisia pakastevadelmia
- 1/2 dl sokeria
- 2 prk (à 2,5 dl) kaura vaniljakastiketta (Oatly)
- 1/2 dl glukoosisiirappia
Valmistusohje
1. Soseuta puolisulaneet vadelmat sokerin kanssa. Vaahdota kauravaniljakastike ja sekoita joukkoon siirappi. Kääntele lopuksi joukkoon vadelmasose.
2. Valuta massa jäätelökoneeseen ja valmista jäätelökoneen ohjeen mukaan, kunnes rakenne on sopivaa. Jos et omista jäätelökonetta, valuta jäätelömassa laakeaan vuokaan, peitä kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita muutamia kertoja pakastamisen aikana. Pakasta noin 4 tuntia tai kunnes rakenne on jäätynyt.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous