Reseptit

Kaura-vadelmajäätelö

Itsetehty kaura-vadelmajäätelö on loistava makeannälän selättäjä. Viileä kesäherkku sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g kotimaisia pakastevadelmia
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 prk (à 2,5 dl) kaura­ vaniljakastiketta (Oatly)
  • 1/2 dl glukoosisiirappia

Valmistusohje

1. Soseuta puolisulaneet vadelmat sokerin kanssa. Vaahdota kaura­vaniljakastike ja se­koita joukkoon siirappi. Kääntele lopuksi joukkoon vadelmasose.

2. Valuta massa jäätelökoneeseen ja valmista jäätelökoneen ohjeen mukaan, kunnes raken­ne on sopivaa. Jos et omista jäätelökonetta, valuta jäätelömassa laakeaan vuokaan, peitä kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita muu­tamia kertoja pakastamisen aikana. Pakasta noin 4 tuntia tai kunnes rakenne on jäätynyt.

X