Reseptit

Kaurainen banaani-kaakaovälipala

Kerroksittain kootun kaura-banaani-kaakaovälipalan voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan aamu- tai välipalahetkeä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Välipalan koostamisessa kannattaa soveltaa lautasmallia. Terveellinen välipala sisältää runsaasti kuituja, pehmeää rasvaa ja proteiinia sekä vitamiineja ja kivennäisaineita.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaurainen banaani-kaakaovälipala:

  • 1 banaani
  • 2 tl tummaa (tai vaaleaa) kaakaojauhetta
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl maitoa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/2 dl paahdettua pähkinärouhetta
  • 1/2 dl kuivattuja karpaloita

Valmistusohje

1. Kuori banaani ja ota siitä puolet talteen.

2. Paloittele toinen puolikas sauvasekoittimen kulhoon ja lisää joukkoon kaakaojauhe, kaurahiutaleet, jogurtti, maito ja hunaja. Sekoita tasaiseksi.

3. Viipaloi puolikas banaani.

4. Kokoa annos banaaniviipaleista, pähkinärouheesta, karpaloista ja tuorepuurosta kerroksittain lasiin tai kulhoon.

Lisää herkullisia välipaloja:

Kookos-suklaapuuro

Kookos-suklaapuuro

Banaanipannarit

Banaanipannarit ja hunajajogurttia

980438-SuklaaJuoma2048.jpg

Hyvän omantunnon pirtelö

Kotiliesi.fi: Pika suklaa-banaanijäätelö

X