Reseptit

Kaurainen savulohipiirakka

10.11.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Kaurainen savulohipiirakka on herkullinen ja hyvin helppotekoinen tarjottava illanistujaisiin. Piirakan tavallista maukkaampi pohja on tehty kauran lisäksi palsternakasta ja cheddarjuustosta.

Ainekset

Taikina:

1 dl raastettua palsternakkaa
50 g margariinia tai voita
3 dl kaurajauhoa (tarvittaessa gluteenitonta)
3/4 tl suolaa
1 dl cheddarjuustoraastetta
1/2 dl vettä

Täyte:

2 dl ranskankermaa
1/4 tl suolaa
1 dl raastettua palsternakkaa
1 dl cheddarjuustoraastetta

Päälle:

300 g lämminsavulohta
1/2 kurkku kuutioina
2 rkl kapriksia
2 rkl sitruunamehua
raastettua sitruunan kuorta
tilliä
mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori palsternakka ja raasta se raastimen hienolla terällä. Palsternakkaa tulee sekä pohjataikinaan että täytteeseen.

2. Sulata rasva. Mittaa jauhot ja suola kulhoon, lisää sekaan palsternakka- ja juustoraasteet sekä vähän jäähtynyt rasva. Lisää taikinaan vesi, sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä kylmässä parikymmentä minuuttia.

3. Säädä uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pohjaksi. Vedä pohja papereineen uunipellin päälle. Mausta ranskankerma suolalla ja levitä se pohjan päälle. Lisää palsternakka ja juustoraaste pinnalle. Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

4. Lisää kuuman pohjan päälle paloiteltu lohi, sitruunamehulla maustettuja kurkkukuutioita, kapriksia, raastettua sitruunan kuorta ja tilliä. Rouhaise pinnalle mustapippuria.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme