17.4.2012

Kaurakeksit

Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

34

Arvostelu

Ainekset

100 g pullomargariinia
1 dl sokeria
0.5 dl maitoa
0.5 dl siirappia
2 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhoa
1 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta

Väliin

100 g tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää siirappi, maito sekä rasva.

2. Nosta kahdella teelusikalla pieniä palloja leivinpaperoidulle pellille (yhteensä noin 68 kpl) ja jätä leviämisvaraa.

3. Paista 200 asteessa 7-8 minuuttia, niin että saavat vähän väriä. Anna jäähtyä.

4. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa, sipaise suklaata joka toisen pikkuleivän pohjaan ja paina kaksi vastakkain.

5. Säilytä pikkuleivät viileässä ja kuivassa paikassa. Kaurapikkuleivät voi myös pakastaa; anna niiden sulaa ilmavasti.

Vinkki: Kun käytät puhtaita kaurahiutaleita ja vaihdat vehnäjauhon ½ dl:an gluteenitonta jauhoseosta ja ½ dl:an mantelirouhetta, niin pikkuleivät sopivat kauraa käyttäville keliaakikoille. Koristele keliaakikon pikkuleivät valuttamalla niille suklaaraitoja, ne voivat murtua parileipinä.

310 kL (70 kcal) 1 kpl

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi