Reseptit

Kaurakulho

Ruokaisa kaurakulho on helppo ja nopea lounas. Se sisältää reilusti kauraa sekä jyvien että jauhiksen muodossa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaurakulho

  • 2 dl ruokakauraa (Willja)
  • 1 pkt (225 g) Kaurajauhista (curry) tai 2 pss (à 120 g) Delikauraa (chili-inkivääri)
  • 1 appelsiini
  • 100 g minitomaatteja
  • 1 pss jääsalaattia
  • ituja

Kastike

  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1/2-1 tl sokeria

Valmistusohje

Kaurakulho tehdään helposti näin:

1. Kypsennä ruokakaura pakkauksen ohjeen mukaan. Tee kastike ja sekoita puolet siitä kuumien ryynien joukkoon. 

2. Paista Kaurajauhis tai Delikaura pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Leikkaa appelsiini renkaiksi tai paloiksi. Huuhtele ja puolita tomaatit. Huuhtele jääsalaatti ja revi paloiksi.

4. Vuoraa kulhot salaatilla, lisää päälle ruokakaura, tomaatit, kauravalmiste, appelsiinipalat ja ituja. Lusikoi päälle loput kastikkeesta.

Katso myös: Papupyörykkä-salaattikulho

Katso myös Kotiliesi.fi: Buddha bowl

X