Reseptit

Kauralastutorttu

31.7.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

75 g voita
1 dl sokeria
1 dl (isoja)kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl siirappia
1 1/2 rkl mantelikööriä tai maitoa
täyte:
5 dl mansikoita, vadelmia tai mustikoita
2 dl vispikermaa
1 dl sitruunatahnaa (lemoncurd)
1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Kauralastutorttu on makea muisto mummilan keittiöstä.

1. Sulata voi. Lisää sekaan muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

2. Peitä kaksi leivinpeltiä leivinpaperilla. Laita kummallekin pellille kaksi isoa nokaretta (noin 1 1/2 rkl) taikinaa. Tee neljän kakkupohjan lisäksi ylijäävästä taikinasta pienempiä kauralastuja. Paista pohjia 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin vaaleanruskeita. Anna jäähtyä ja irrota varovasti paperista.

3. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää sitruunatahna ja mausta sitruunamehulla. Kokoa torttu pohjista, sitruunakermasta ja marjoista. Ylimääräiset pohjat voit murskata esimerkiksi jogurtin pinnalle ripoteltaviksi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *