Reseptit

Kaurarieskat

Tarjoa kaurarieskat lämpimänä juuston tai hillon kanssa.
Teksti: Soili Soisalao

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl kaurapuuroa (tai neljänviljan tai ruispuuroa)
  • 1 dl maitoa
  • 10-20 g hiivaa
  • 1 rkl siirappia
  • ¼ tl suolaa
  • 4-5 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Sekoita puuroon lämmin tai kylmä maito, niin että saat haalean seoksen, murenna hiiva ja sekoita joukkoon.

2. Lisää muut aineet, alusta löysähkö taikina ja anna kohota peitettynä vähintään puoli tuntia.

3. Leivo taikinasta suoraan leivinpaperoidulle pellille neljä leipää, kohota peitettynä 10-20 minuuttia ja pistele haarukalla.

4. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia ja tarjoa lämpimänä juuston tai hillon kanssa.

300 kJ 70 kcal) 1 pala

X